ny jobb

Marianne Aasen begynner i ny jobb på OsloMet

Marianne Aasen har fått ny jobb på OsloMet, der hun skal jobbe sammen med den nye prorektoren for samfunnsforbedringer. Hun blir også ny leder av Bioteknologirådet.

Marianne Aasen er ansatt som spesialrådgiver for samfunnsforbedringer og samarbeid ved OsloMet.
Marianne Aasen er ansatt som spesialrådgiver for samfunnsforbedringer og samarbeid ved OsloMet.
Publisert Oppdatert

Styret ved OsloMet ansatte 24. mars Carl Christian Thodesen i en nyopprettet stilling som prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid fra 1. august.

Nå får han hjelp av Marianne Aasen, som er ansatt i en nyopprettet stilling som spesialrådgiver fra 1. juni.

Fredag 26. mai ble det dessuten kjent at regjeringen har oppnevnt Aasen som leder av Bioteknologirådet.

– I dag har regjeringen oppnevnt et nytt Bioteknologiråd, et råd med stor bredde både når det gjelder kompetanse og verdisyn. Jeg ser fram til å følge rådets viktige arbeid, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.

– Jeg er svært glad for at Marianne Aasen har takket ja til å lede rådet. Hun har erfaring fra flere samfunnssektorer, noe som viktig i rådets arbeid.

Marianne Aasen var stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet fra 2005 til 2017, da hun ble ansatt som direktør for Simula School og Research and Innovation.

Nylig ledet hun opptaksutvalget, som leverte sitt forslag til et helt nytt opptakssystem i høyere utdanning 1. desember.

Om den nye jobben som spesialrådgiver ved OsloMet sier Aasen:

— Det er med stor entusiasme og motivasjon jeg tar fatt på oppgaven med å synliggjøre og videreutvikle de oppgavene OsloMet gjør for samfunnet, mot bedrifter, kommuner og annen offentlig virksomhet, sier Marianne Aasen på OsloMets ansattesider.

— Jeg brenner for å ta i bruk kunnskap, utdanning og forskning, og anser OsloMet som en viktig aktør for innovasjon og utvikling særlig i Oslo-området, men også nasjonalt og internasjonalt.

«Har kompetansen vi trenger»

Påtroppende prorektor for samfunnsforbedringer og samarbeid, Carl Christian Thodesen, er svært glad for å få Aasen med i sitt team.

– Med sin lange erfaring fra politikk og samfunnsliv, spesielt innenfor høyere utdanning, forskning og innovasjon, har Marianne akkurat den kompetansen vi trenger for å utvikle universitetets eksterne samarbeid videre, sier Thodesen.

– OsloMet har en viktig rolle i å bidra til å forbedre samfunnet med relevant kunnskapsutvikling, og da må vi komme tettere på stadig flere samarbeidspartnere.

Omstridt prorektorstilling

Styret ved OsloMet vedtok 8. desember å opprette en egen prorektorstilling for samfunnsforbedringer, til tross for motstand fra alle fagforeningene ved universitetet. Med 10 mot 1 stemme vedtok styret å sette av penger til stillingen.

Styremedlem Hege Maria Bergersen var den ene som stemte mot, men flere i styret var også kritiske til om det egentlig er behov for en egen prorektorstilling på dette feltet, som vanligvis omtales som innovasjon.

Christen Krogh argumenterte kraftig for å utvide rektoratet.

— OsloMet har vesentlig aktivitet som går på universitetenes tredje samfunnsoppdrag, som handler om verdien vi skaper for samfunnet. Jeg har behov for en person i toppledelsen som har ansvar for å koordinere denne aktiviteten og hjelpe oss til systematisk å bli enda bedre. Vedkommende skal også koordinere universitetets bærekraftrolle, sier han.

Endringslogg: Oppdatert fredag 26. mai kl 13.50 med at Marianne Aasen er oppnavnt som leder av Bioteknologirådet.

Powered by Labrador CMS