Masterstudiet European master in Health Economics and Management (Eu-HEM) som tilbys ved Institutt for helse og samfunn ved Universitetet i Oslo (UiO) er en «joint degree» mellom UiO, University of Bologna, Management Center Innsbruck og Erasmus University Rotterdam. Foto: Mina Ræge

Søkere fra 93 land til helsemaster

Søkertall. Den europeiske masteren i helseøkonomi og helseledelse ved Universitetet i Oslo har i 2019 søkere fra 93 forskjellige land.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Masterstudiet European master in Health Economics and Management (Eu-HEM) som tilbys ved Institutt for helse og samfunn ved Universitetet i Oslo (UiO) er en «joint degree» mellom UiO, University of Bologna, Management Center Innsbruck og Erasmus University Rotterdam. En «joint degree» vil si at studentene får vitnemål fra alle de fire institusjonene som inngår i graden.

— Studiet har alltid vært ettertraktet for internasjonale studenter og for norske studenter som er interessert i internasjonal erfaring i studietiden, men har aldri hatt så bred søkermasse som i år, forklarer programleder Oddvar Kaarbøe, i en pressemelding fra Universitetet i Oslo (UiO).

Gode søkertall

Årets opptak viser også en økning i antall søkere. 517 personer fra 93 land har søkt om plass på masterstudiet i 2019. I 2018 var søkertallet 402 fra 81 ulike land, mens programmet hadde 246 søkere i 2017 fra56 ulike land.

— Helseindustrien er i en spennende utvikling hva gjelder økonomi, teknologi, demografi og juridiske problemstiller. Dette er en mastergrad med stor arbeidsmarked-relevans for personer som ønsker å arbeide innen sjiktet helseøkonomi og helseledelse både nasjonalt og internasjonalt, legger Kaarbøe til.

Mens flere av masterprogrammene ved UiO først har søknadsfrist i april, har Eu-HEM tidlig frist 1. mars, på grunn av sin internasjonale profil. UiO opplyser at det fremdeles mulig å søke opptak til tilsvarende UiOmaster i Health Economics, Policy and Management (Hepma) med frist 15. april.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS