Rektor Sunniva Whittaker ved Universitetet i Agder (midten) har fått to studentmentorer, Line Ostad (t.v.) og Fatemeh Vaezi. Foto: Magnus N. Skogedal/UiA

To studenter ansatt for å veilede rektor

Studentmentorer. To studenter er ansatt som mentorer for rektor Sunniva Whittaker på Universitetet i Agder.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentene Line Ostad og Fatemeh Vaezi er ansatt som studentmentorer for rektor Sunniva Whittaker ved Universitetet i Agder. De kommer fra hver sin av de to campusene ved universitetet; Line Olstad studerer sykepleie i Grimstad, mens Fatemeh Vaezi studerer kommunikasjon og medier i Kristiansand, skriver uia.no.

De skal begge ha 20 prosents stilling som studentmentorer.

Jeg ønsker jevnlig kontakt med studentene. Derfor er jeg svært glad for å presentere Fatemeh og Line som mine studentmentorer.

Sunniva Whittaker

— Jeg ønsker jevnlig kontakt med studentene. Derfor er jeg svært glad for å presentere Fatemeh og Line som mine studentmentorer. De skal gi meg innspill i tiden framover, sier Whittaker til uia.no.

I alt søkte 26 studenter på stillingene.

Valgkamptema

Sunniva Whittaker lovet i valgkampen at hun skulle ha en studentmentor hvis hun ble rektor, og etter at hun ble valgt bestemte hun seg for å ha to, en fra hver campus.

— Jeg ønsker meg en slik omvendt mentor, som kan fortelle meg hva studentene mener, for å lene seg på hva en husker fra sin egen studietid er ikke nyttig, sa hun i en valgdebatt.

I et intervju med Khrono understreket hun at det er viktig at studentmentorene er i studentmiljøet fortsatt.

— For meg er det viktig å ha kontakt med den vanlige student og forstå hva de er opptatt av, sa hun.

Skal jobbe med studenthverdagen

De to studentmentorene skal først ta fatt på å utvikle et kunnskapsgrunnlag for hvordan studiehverdagen oppleves, spesielt for nye studenter. De vil også bli involvert i arbeidet med å bearbeide og videreutvikle UiAs strategi, heter det.

— Begge to er opptatt av studentenes velvære og psykiske helse. Det er et viktig område vi må jobbe spesielt med, sier Whittaker.

Line Onstad sier at hun håper at hun kan bidra til å hjelpe studenter som sliter med ensomhet og psykiske helseproblemer.

— Jeg ser fram til å samle innspill fra ulike studentgrupper slik at vi kan gi rektor best mulig beslutningsgrunnlag, sier Ostad.

— Jeg er spent på å få se ting fra begge sider, både fra studentenes og fra ledelsen side. Hvis vi skal utvikle UiA videre må vi som mentorer også snakke om det UiA kan bli bedre på, sier Fatemeh Vaezi.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS