studentøkonomi

Nå kan studenter igjen søke lån og stipend for dette semesteret

Til uka gjenåpner regjeringen søknadsmuligheter til lån og stipend for studenter. Ny frist blir 15. april.

Regjeringen ¨gjenåpner søknadsmuligheter for studenter dette semesteret. Det skal være første steg i den økonomiske tiltakspakken for studenter.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå kan studenter søke om lån og stipend for vårsemesteret 2020 helt frem til 15. april, opprinnelig frist var 15. mars for dette semesteret.

— Mange har fått sin økonomiske situasjon snudd på hodet som følge av koronaviruset. Vi jobber på spreng med å finne gode løsninger for studentene, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) i en pressemelding fra departementet.

Første steg å utvide søknadsfrist

Asheim trekker fram at første steg er å utvide søknadsfristen for å søke om lån og stipend.

— Det betyr at studenter som har basert seg på inntekter fra jobb, nå vil kunne få utbetalt studiestøtte for januar, februar og mars, og i tillegg være sikret inntekt i april, mai og juni, heter det fra statsråden i pressemeldingen.

Første steg er at studenter som ikke har tatt opp lån og stipend dette semesteret nå likevel kan søke om støtte. I tillegg kan de som har søkt om mindre enn maksbeløpet, søke på nytt hvis de ønsker å få økt beløpet.

— Mange studenter er avhengige av deltidsjobben og har havnet i en økonomisk vanskelig situasjon. Jeg er veldig fornøyd med at vi nå sammen med Lånekassen skal finne gode løsninger i en krevende situasjon, forteller Asheim.

Fornøyd studentleder

Marte Øien, NSO.

Marte Øien er leder av Norsk studentorganisasjon (NSO).

— Vi er veldig glad for at statsråd Henrik Asheim og regjeringen lytter til studentene og utvider fristen til å søke lån og stipend hos Lånekassen, skriver Marte Øien i en epost til Khrono.

Hun fortsetter:

— Det vil sikre at de studentene som ikke har søkt om studiestøtte dette semesteret, fordi de har klart seg med inntekten fra deltidsjobben, likevel kan få støtte. Nå håper vi regjeringen vil finne en god løsning for de studentene som har mistet inntekten sin fra deltidsjobben også, skriver Øien.

Gjenåpnes i løpet av neste uke

Søknadsfristen for 2019/2020 gikk ut 15. mars, men blir nå utvidet til 15.april.

– Dette er ett av tiltakene studentene selv har etterspurt, og det har vi lyttet til. Samtidig vil jeg understreke at jeg vil komme tilbake med flere tiltak for å hjelpe studentene om kort tid, sier Asheim.

Lånekassen jobber nå med å få på plass de tekniske løsningene, og det vil bli mulig å søke i løpet av neste uke.

Man vil da få pengene for januar, februar og mars etterbetalt. For de fleste studenter på offentlige universiteter og høgskoler går dette på noen få dager etter at de har søkt.

Endringslogg:

21. mars 01.16: Lagt inn kommentar fra NSO-leder.

Powered by Labrador CMS