innreise

Nå kan utenlandske studenter komme til Norge

Fra 1. august kan norske universitet og høgskoler ta imot utenlandske studenter som har fått studieplass i Norge.

Sommerskole for internasjonale studenter. Både i 2020 og 2021 har disse kursene vært digitale, men fra 1.august blir det mulig å reise på utveksling til Norge.

Regjeringen har bestemt at studenter og elever fra utlandet får unntak fra innreiserestriksjonene fra 1. august, heter det i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Det vil si at studenter og elever som har fått studie- eller skoleplass i Norge kan komme som planlagt.

— Det var viktig for oss å avklare dette nå, slik at studenter og elever kan begynne å planlegge ankomsten sin. Selv om vi nå åpner opp for at de kan komme i august, så må de fortsatt følge de reglene som gjelder for karantene og testing, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i pressemeldingen.

Testing og kanskje karantenehotell

Etter at innreiserestriksjonene ble innført 29.januar i år, har det vært svært vanskelig for både utenlandske studenter og forskere å komme til Norge. Khrono har i flere saker beskrevet situasjonen for forskere som både har takket ja til stilling og skaffet seg et sted å bo i Norge. Etter de siste endringene ble det fremdeles ikke fritt fram for internasjonale forskere å komme til Norge.

– Det er gledelig at vi nå kan åpne for utenlandske studenter og elever, men vi er ikke i mål enda. Selv om det lettes på innreise, vil de fortsatt være underlagt de gjeldende reglene for testing, innreiseregistrering, karantene og eventuelt karantenehotell, sier justis- og beredskapsminister Monica Mæland i pressemeldingen.

Utdanningsinstitusjoner må betale

Selv om reglene for karantenehotell er noe endret, vil mange av de som kommer til landet som studenter måtte ta karantenetiden på hotell. Departementet forventer at utdanningsinstitusjonene dekker egenandelen for de utenlandske studentene.

Alminnelige regler om innreisevisum og oppholdstillatelse i Norge gjelder fortsatt.

Powered by Labrador CMS