kjerk0l-saken

Nå: Støre og Kjerkol innkaller til pressekonferanse

Statsminister Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) holder presskonferanse klokken 10.30.

Statsminister Jonas Gahr Støre (t.h.) og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol fra da de besøkete nye Radiumhospitalet i fjor.Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Publisert Oppdatert

Saken oppdateres

Det varsler statsministerens kontor i en pressemelding.

Det har stormet rundt helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol etter at flere medier og privatpersoner fant eksempler på tekstlikhet og manglende henvisninger i masteroppgaven hennes i kunnskapsledelse, som hun leverte sammen med en medstudent i 2021. 

 Nemnda for studentsaker har ifølge flere medier konkludert med at hun fusket.

— Fusket forsettlig 

TV2 melder litt etter klokken 10 fredag at nemnda mener Kjerkol fusket forsettlig, altså at hun gjorde det med vilje.  De har fått tilgang til vedtaket fra nemnda, og siterer: 

«Fusk i form av plagiat i et omgang som her, kan ikke ha oppstått uten forfatterens kunnskap til handlingen totalt sett. Selv om nemda kan være enige i at det i enkelte tilfeller kan være mulig å miste oversikt over kildene, kan ikke dette gjøres gjeldene over såpass mange treff som nemnda har vist til. Nemnda for studentsaker har dermed kommet til at Kjerkol har fusket forsettlig.»

Flere har krevd at Ingvild Kjerkol må gå. 

Ifølge NRK blir ikke Ingvild Kjerkol utestengt fra norske læresteder, slik som er vanlig praksis ved forsettlig fusk, men får kun annullert oppgaven. 

Powered by Labrador CMS