Menneskene først: Teknologiens sanne verdi ligger i å forstå virkelige problemer 6. desember 2024 - 15:43
Professor trekker seg i protest: —Kommer ikke til å være høflig og hyggelig mot Elon Musk 30. november 2024 - 08:59
Hev kravet til masteroppgaven gjennom ny vurderingsordning Innspillet vårt om å fjerne bokstavkarakterer på masteroppgaven må betraktes som ett av mange tiltak for å opprettholde tilliten til høyere utdanning og løfte relevansen av masteroppgaven.
Innfører obligatorisk samskriving av bacheloroppgaver Høgskolen i Innlandet regner med å måtte kutte 60 millioner. Ved Fakultet for økonomi og samfunnsvitenskap reagerer studenter på at de ikke lenger kan velge å skrive bacheloroppgaver alene.
Masteroppgaver: Ikke tilgjengelige, ingen muntlig sensur Studenter har sjelden kompetanse til å avgjøre hva som må unntas offentlighet. Det normale bør være at masteroppgaver offentliggjøres.
Kva for kunnskap gjer læraren til ein god profesjonsutøvar? Det dominerande tankemønsteret i utdanninga fremjar sosiologiske spørsmål, medan problemstillingar innanfor alternative fagfelt blir vanskeleg å stille fordi metoden ikkje opnar for det, skriv fire lærarutdannarar.
Metodeopplæring i lærarutdanninga — behov for breidde og djupne. Svar frå Engelsen Som lærarutdanningsinstitusjonar skal vi hjelpa studentane med å byggje ein solid vitskapleg basis, også når det gjeld det overordna og det praksisorienterte. På sikt vil det gje utdanningane ein tydelegare og sterkare vitskapleg profil.
Masteroppgaven trenger ikke å fremmedgjøre studentene og utbytte praksisfeltet Det tar tid for studentene å utvikle et godt metodisk og teoretisk ganglag som kan bidra til at de utvikler nyskapende forskning. En buffet av vitenskapsteori og forskningsmetoder kan være mer hemmende enn fremmende i dette arbeidet.
Engelsen kjem med unyanserte og tabloide generaliseringar Kven skal eigentleg ha definisjonsmakt til å avgjere kva som er ei rimeleg metodisk balanse innan alle dei svært ulike fagområda i lærarutdanninga?
En liten endring gjorde at snittet på masteroppgavene falt fra A til C To av tre studenter på instituttet ved Universitetet i Stavanger fikk A på masteroppgaven. Så ble veileder fjernet som sensor.
Hvordan få A på masteroppgaven? Kanskje vi har et karakter-inflasjonsproblem som kan løses med frikobling av veilederen?
«Alle» vil at lærerstudenter skal få mer praksis Lærerstudenter i den nye masterutdanningen er spurt om praksis og oppgavene de skal skrive. Alle vil ha mer praksis, mens mange ikke skjønner poenget med masteroppgaven.
Plagiat er plagiat. Et svar til Vyrje Jeg er ikke jurist, i likhet med det store flertall av forskere som underviser studenter i god forskningsetisk praksis. For oss er ikke spørsmålet om man kan bli dømt for det man gjør, men om det er forskningsetisk rett eller galt.
Mener Kjerkol bør ta saken sin videre til Felles klagenemnd Professor Lars Klemsdal mener Ingvild Kjerkol bør klage fuskevedtaket inn for Felles klagenemnd. Jussprofessor Tarjei Bekkedal gir politikeren få sjanser til å få omgjort vedtaket.
Sandra Borch skal skrive ny masteroppgave i sommer Sandra Borch innrømmer i avisintervju at den forrige masteroppgaven var venstrehåndsarbeid. Nå skal den skrives på nytt i sommerferien.
Misforstått om plagiat «Plagiat er tyveri og grensen er enkel», skrev Trond Amundsen. — Nei, det er ikke så enkelt, svarer advokat Magnus Stray Vyrje.
Slipp den erfaringsbaserte MBAen løs Etter å ha sensurert flere titalls oppgaver, blir jeg mer nedstemt av at oppgave etter oppgave i tilnærming, struktur og metode til forveksling er lik foregående.
Plagiat er tyveri og grensen er enkel Vi som forsker, enten vi er professorer eller studenter, er helt avhengige av tillit. Derfor er det forskningsinstitusjonenes ansvar å fremme normer og verdier som motvirker juks, og at vi er enige om tydelige og lettforståelige kjøreregler for hva som er juks.
Vi har et alternativt masteroppgaveformat allerede Det entreprenørielle formatet på masteroppgaven innebærer at studentene skal utvikle et didaktisk produkt, teste det ut systematisk i skolen og argumentere for det de har utviklet gjennom forskning og teori, skriver merittert underviser Tuva Bjørkvold.
Takk og farvel, masteroppgaven Det er på tide å ta farvel med masteroppgaven slik vi kjenner den. Det har vært en lang og lærerik reise, men nå er det på tide å omfavne fremtiden.
Tok aldri hensyn til rapporten som viste 43 prosent tekstlikhet Prosenttallet for tekstlikhet i 2024 omhandlet også medieoppslag i nyere tid. Likevel ble det presentert i protokollen og vedtaket der Kjerkol ble felt for fusk.
Vurderte Kjerkols oppgave og kom til en annen konklusjon enn nemnda — Vi kom til at det var mistanke om fusk som en følge av plagiat, men i langt mindre omfang og under tvil, sier professor Lars Klemsdal. Han var en av dem som vurderte Ingvild Kjerkols oppgave etter de første mistankene om plagiat.
Tekstlikhet, plagiat, fusk — samme sak? Vi er kommisjonen som vurderte Ingvild Kjerkols masteroppgave på nytt i vinter. Vi vurderte at det var mistanke om fusk, men at vi var i tvil. Dette innlegget handler om denne tvilen.
Rent faglig ville Kjerkols masteroppgave vært bedre om den hadde vært halvparten så lang Vi trenger også en debatt rundt formatet for masteroppgaven og om sidekravet faktisk passer til det forskningsarbeidet studentene er forventet å gjennomføre.
Noe kan læres av statsrådenes refuserte masteroppgaver Både universiteter, forskere og journalister må ta rev i seilene etter at masteroppgavene ble underkjent.
43 prosent tekstlikhet i Kjerkols master Les hele begrunnelsen her Konklusjonen er at «det foreligger et ikke ubetydelig omfang av plagiat, og at det dermed foreligger fusk». Les nemndas begrunnelse i sin helhet her.
Nå: Støre og Kjerkol innkaller til pressekonferanse Statsminister Jonas Gahr Støre og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) holder presskonferanse klokken 10.30.
Tidligere Nord-student som ble utestengt for fusk: — Kjerkol får mildere straff enn jeg gjorde Studenten ble felt og utestengt i ett år for 16 prosent tekstlikhet. Hun mener Nemnda for studentsaker har vært snillere med Ingvild Kjerkol.
Kjerkol bør gå En ting er at man som ung student kan dumme seg ut og bli tatt i fusk, men som godt voksen påtroppende statsråd bør man vite bedre, skriver Khrono-redaktør Tove Lie.
Eksperter mener Kjerkol må gå hvis hun blir felt for fusk Onsdag skal plagiatsaken til Ingvild Kjerkol avgjøres. — Jeg tror hun er innstilt på å fighte, sier statsviter Svein Tore Marthinsen.
Advokat Klausen hardt ut mot Nord universitet i statsråd Kjerkols fuskesak TV2 har fått tilgang til et brev fra Ingvild Kjerkols advokat til Nord universitet. Der stiller advokaten spørsmål ved blant annet det rettslige grunnlaget for at universitetet i det hele tatt skal vurdere statsrådens master på nytt.
Lærerutdanning i krise. Tid for drastiske didaktiske grep? Vi tror det fortsatt er mulig å «redde» nåværende utdanning ved å gjøre praksistrening og praksisrefleksjon mer markant. Her står to tiltak sentralt, skriver tre lærerutdannere.
Kjerkol hyrer inn advokat i fuskesak og betaler regningen selv Tidligere leder i Felles klagenemnd, Marianne Klausen, er hyret inn som advokaten til helseminister Ingvild Kjerkol i saken om påstander om fusk i masteroppgaven hennes.
Det er ikke masteroppgaven som er problemet Nye, reviderte nasjonale retningslinjer for grunnskolelærerutdanningene stiller økte forventninger om profesjonsnære aktiviteter gjennom hele utdanningen.
Mener utdanninger er blitt for akademiske At lærerstudenter ikke ser relevansen av masteroppgaven, er symptomer på en feilslått politikk over tid, hevder stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).
Et flertall av lærerstudentene forstår verdien av masteroppgaven Heldigvis melder 77 prosent av studentene at de helt eller delvis forstår hvorfor masteroppgave er en del av deres utdanningsløp. Khrono velger en annen vinkling. Hva er hensikten med å framstille saka med et negativt fortegn?
Kristin Vinje om Borch-saken: — Bekymret for at det svekker tilliten Flere politikerskandaler har etterlatt et inntrykk av en kvalitetskrise i høyere utdanning. Det inntrykket ønsker Nokut-sjef Kristin Vinje å rette opp i.
Nye fagfolk er ferdige med vurdering av mulig fusk i Kjerkols masteroppgave En UiO-professor og en amanuensis fra Nord, fikk tre uker på å gjennomgå Ingvild Kjerkols (Ap) masteroppgave på nytt. Professor reagerer på tidsbruk og spesialbehandling.
Skriver og selger masteroppgaver til studenter Etter at Martin Thaulow (39) fortalte på TV 2 at han skriver masteroppgaver mot betaling, har nye bestillinger strømmet inn.
Om bindestreker og gammel versus ny De erfaringsbaserte tverrfaglige mastere er ikke et problem, så lenge de holder høy kvalitet på egne premisser. De gjenspeiler et kompetansebehov som universiteter og høyskoler gjør klokt i å ikke neglisjere.
Mange masteroppgaver er knallsterke Vi har sett skandaløse masteroppgaver. Men titter man nærmere, finner man forskningsgull.
— Studenter kan ha mange grunner til ikke å ville offentliggjøre sine masteroppgaver. Det mener jeg vi skal respektere Studenter kan ha mange grunner til ikke å ville offentliggjøre sine masteroppgaver. Det mener jeg vi skal respektere.
— God vitenskap bedrives ikke bak lukkede dører Det finnes hjemmel for UH-institusjoner å unnta masteroppgaver offentlighet, men kun dersom innholdet tilsier at det bør gjøres. En masteroppgave er ment å være en trening i vitenskapelig aktivitet — og god vitenskap bedrives ikke bak lukkede dører.
Jussprofessor mener Kjerkol bør kalles inn til en «juksesamtale» VG fant tekstlikhet i statsråd Kjerkols masteroppgave. Statsråden nekter for plagiat. Jussprofessor mener hun kvalifiserer til en «juksesamtale»
Världen behöver fler som kan ställa bra frågor Att lära sig att ställa goda frågor är en alltför viktig del av universitetsutbildning, för att studenterna ska erbjudas färdiga problemformuleringar.
Ti grunner til å bruke forhåndsdefinerte problemstillinger i masteroppgaven Studenters motivasjon for masteroppgaven handler om mer enn hvem som har laget problemstillingen. Her er ti grunner til at inkludering av masterstudenter i større faglige fellesskap kan skape et ønske om å lære mer.
Forhåndsdefinerte problemstillinger bør unngås i masteroppgaven Studentene ønsker ofte at faglærerne skal oppgi forhåndsdefinerte problemstillinger til masteroppgaven. Hvorfor er ikke det en god idé?
Er det plass til en masteroppgave i lærerutdanningen? Forfatterne av innlegget skisserer opp en ny lærerutdanning, en med og en uten masteroppgaver
Studenten «tok sjansen» da han glemte kilden – saksøkte da han ble utestengt Eksamensbesvarelsen til en NTNU-student manglet kildehenvisning til en masteroppgave. Etter at han ble felt for fusk og utestengt i to semestre, valgte studenten å saksøke Kunnskapsdepartementet.
Høgskolen krever at han skriver masteren på engelsk Nesten halvparten av norske masteroppgaver skrives nå på engelsk. På Handelshøyskolen BI er det knapt noen som skriver på norsk.
UiT gav plass til spionsiktet uten at han hadde «vanlig» mastergrad Den spionsiktede gjesteforskeren hadde ikke forskningsbasert mastergrad. Likevel ble han tatt inn som gjesteforsker på et forskningsprosjekt ved UiT Norges arktiske universitet.
Flere institusjoner utvider frist for masterlevering Handelshøgskolene BI og NHH samt UiB er blant dem som gir masterstudenter mer tid til å fullføre oppgaven sin.
Ulik praksis for veileder som sensor på master Ved flere institusjoner, blant dem Universitetet i Bergen og nå NTNU, får ikke studentens veileder sitte i sensurkommisjonen som vurderer masteroppgaver. Andre steder er det annerledes.
Nyeste artikler
Venstre frykter at Norge havner på B-laget i forskning
— Det hadde vore ein draum å få Maria Toft som statsråd
Doktor først, verdensmester i jiu-jitsu etterpå
Stipendiat tapte rettssak, må betale 250.000 kroner
Menneskene først: Teknologiens sanne verdi ligger i å forstå virkelige problemer
Mest lest
Fem personer har sluttet på kort tid i prestisjeprosjekt
Bekymret over norske politikeres lave utdanning
Han underviser for tomme saler. Vil ha studentene tilbake på campus
Svindlerne fikk napp hos Sintef. 9 av 25 ga fra seg passord
Professor trekker seg i protest: —Kommer ikke til å være høflig og hyggelig mot Elon Musk