rangering

NHH og BI så vidt inne på topp 100-listen

Den britiske næringslivsavisen Financial Times har funnet plass til Norges Handelshøyskole (NHH) og Handelshøyskolen BI på sin ferskeste rangering.

NHH, her fotografert under en ombygging i 2020, sniker seg så vidt foran BI på Financial Times' EMBA-rangering.
Publisert Oppdatert

— Rangeringen er en bekreftelse på at vi har EMBA-spesialiseringer i verdensklasse, uttaler rektor ved Norges Handelshøyskole, Øystein Thøgersen, i en pressemelding.

Denne uken kom årets Financial Times-rangering av såkalte Executive masterprogrammer. Den viser at NHH kommer på en 98. plass, som er noen få plasser ned fra fjorårets 92. plass.

Handelshøyskolen BI sniker seg også så vidt inn på topp 100-listen med sin 99. plass.

Ulike felt

EMBA-spesialiseringer kan tilbys innenfor mange ulike felt. Ved NHH tilbys det EMBA i økonomisk styring og ledelse, sjømatforvaltning (seafood management) og strategisk ledelse.

Handelshøyskolen BIs EMBA er blant annet rettet mot lederutvikling.

I år har Financial Times endret vurderingskriteriene for de ulike rangeringene deres ved at institusjonene nå også må rapportere karbonavtrykk.

Blant de 100 skolene som er inne på EMBA-rangeringen, ligger BI helt oppe på delt 2. plass sammen med en spansk handelshøyskole.

NHH ligger her på 46. plass sammen med ni andre institusjoner.

— Har ambisjoner

Tore Hillestad, direktør for NHH Executive, forteller at bærekraft står sentralt i alle deres spesialiseringer.

— Vi tilbyr relevante EMBA-spesialiseringer av høy kvalitet. De senere årene har vi redesignet spesialiseringene og lagt mer vekt på teknologi og bærekraft. Vi har også integrert digital undervisning mellom de fysiske samlingene, for å øke fleksibiliteten og læringsutbyttet, sier Hillestad.

— Som alltid har vi ambisjoner om å klatre høyere på listen, og vi skal fortsette vårt målrettede arbeid for å styrke vår posisjon, sier Øystein Thøgersen.

Powered by Labrador CMS