UiT OG UIB SAMARBEID

Nobelprisvinnere åpner nytt forskningssenter

Universitetet i Bergen og NTNU har gått sammen om å opprette et nytt forskningssenter for hjernen. Med på laget har de to nobelprisvinnere og en milliardær.

Trond Mohn og nobelprisvinner Edvard Moser har samarbeidet tidligere. Her møtes de under et arrangement hos Universitetet i Bergen. Fra venstre Marit Mohn, Bodil Friele, Trond Mohn og Edvard Moser
Publisert

Universitetet i Bergen og NTNU i Trondheim går sammen om å opprette Mohn forskningssenter for hjernen. Det melder Trond Mohn stiftelsen i en pressemelding.

Fakta

Ledere i prosjektet

I tillegg til Clive Branham og Edvard i. Moser deltar følgende som ledere for ulike deler av prosjektet:

Espen Hartveit, UiB.

Cliff Kentros, NTNU.

May-Britt Moser, NTNU.

Giulia Quattrocolo, NTNU.

Menno Witter, NTNU.

Kilde: Trond Mohn Stiftelse

— Dette blir en kraftfull satsing for å forstå viktige mekanismer i hjernen og bidra til bedre pasientbehandling, sier prosjektlederne, professor Clive Bramham ved UiB og professor Edvard I. Moser ved Kavli-instituttet, NTNU, i samme pressemelding.

Moser vant som kjent nobelprisen i fysiologi og medisin sammen med May-Britt Moser og John O'Keefe i 2014. May-Britt Moser er med som en av lederne på dette prosjektet også. De siste år har de to utviklet et større og større forskningsmiljø på hjernen ved NTNU, nå skal de samarbeide tettere med UiB.

— Forskere ved UiB og NTNU har lenge vært aktiv på hver sin kant av denne hjerneforskningen. Satsingen til Trond Mohn stiftelse er tidsriktig, fordi vi først nå har mulighet til å skape verktøyene som skal til for å binde feltet sammen, sier de to lederne.

Sfiftelsen til Trond Mohn er den største allmennyttige stiftelsen som støtter forskning i Norge. Denne gang støtter de senteret med 25 millioner kroner, og vertsinstitusjonene totalt med 30 millioner kroner. Senteret starter offisielt opp onsdag 13. oktober.

Powered by Labrador CMS