Nord universitet tilbyr spesiallagd matttekurs for å hjelpe fremtidige studenter som vil inn på lærer- eller sykepleierutdanningen. Foto: Piqsels
Nord universitet tilbyr spesiallagd matttekurs for å hjelpe fremtidige studenter som vil inn på lærer- eller sykepleierutdanningen. Foto: Piqsels

Nord universitet tilbyr spesialkurs i matematikk

Studietilbud. Med håp om å gi flere muligheten til å ta lærer- eller sykepleierutdanning, vil Nord universitet nå tilby fremtidige studenter et spesiallagd nettbasert mattekurs.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter innføringen av 4-kravet i matematikk for lærerstudenter i 2016 og 3-kravet i matematikk og norsk for sykepleiere høsten 2019, har både lærer- og sykepleierutdanningen merket en nedgang i kvalifiserte søkere.

Nå ønsker Nord universitet å hjelpe eventuelle fremtidige studenter med å skaffe seg karakteren de trenger for å komme inn på studiet.

Gladmeldingen om det nye mattekurset ble offentliggjort på Nord universitets hjemmesider onsdag denne uken, og der kan man blant annet lese at det nye mattekurset skal være nettbasert, og at det i hovedsak er et tilbud for personer i Nordland og Trøndelag.

Spesielt for elever fra videregående

Det nye matematikkurset skal hjelpe de som har et sterkt ønske om å søke seg inn til sykepleierutdanningen, men som ikke kvalifisere seg til opptak.

Trine Holmvåg

Målgruppen for kurset er elever ved videregående skole og andre som har fullført videregående skole, men som trenger å forbedre karakteren sin for å komme inn på enten lærer- eller sykepleierutdanningen. Det understrekes at tilbudet ikke skal koste noe, og samtidig at det ikke må forveksles med det man gjerne kjenner som et tradisjonelt forkurs i matematikk.

— Dette er verken et forkurs eller et sommerkurs. Når du melder deg på kurset, vil du få kontakt med en egen mattelærer som vil følge deg opp og gi deg individuell veiledning, informerer leder for en av Nord universitets samarbeidspartnere, Nettskolen i Nordland, Geir Hareide Hansen.

Han forteller videre at det settes opp kurs allerede dette vårsemester og til høsten. Foreløpig er det 30 plasser tilgjengelig, og det er førstemann til møllen som gjelder.

Geir Hareide Hansen (til venstre), Linda F. Martinussen og Trine Holmvåg håper mange vil benytte seg av det nye tilbudet. Foto: Nord universitet
Geir Hareide Hansen (til venstre), Linda F. Martinussen og Trine Holmvåg håper mange vil benytte seg av det nye tilbudet. Foto: Nord universitet

— Trenger du å forbedre karakteren din, er det bare å gå inn på Nettskolen i Nordland sin nettside og fylle ut en søknad, sier Hareide Hansen.

Nord har satt inn flere tiltak

— Lærermangelen gjør seg gjeldene i mesteparten av landet, men for region vår er dette mest kritisk for distriktene, sier prosjektleder for rekruttering til lærerutdanningen, Linda Fredrikke Martinussen.

Hun forteller videre at de ved Nord universitet i snart to år har satt inn flere tiltak for å rekruttere flere søkere, og mener mattekurset, som altså er gratis, er et unikt tilbud for å hjelpe de som har lyst å bli lærer, men som ikke har lykkes tilstrekkelig med mattefaget på videregående.

Når det gjelder sykepleierutdanningen, sier prosjektleder for rekrutteringsprosjektet Sykepleier i Nord, Trine Holmvåg, at det foreløpig er tilstrekkelig antall søkere til å fylle opp studieplassene, men at det spesielt til deltidsutdanningene i sykepleie har vært en betydelig nedgang i kvalifiserte søkere etter innføringen av karakterkravet.

— Det nye matematikkurset skal hjelpe de som har et sterkt ønske om å søke seg inn til sykepleierutdanningen, men som ikke kvalifisere seg til opptak, sier Holmvåg.

Powered by Labrador CMS