Venstrealliansen fikk flest stemmer ved studentvalget på Universitetet i Bergen. Foto: Tor Farstad

Venstrealliansen vant studentvalget

Bergen. Venstrealliansen kunne mandag kveld juble for andre år på rad. De fikk flest stemmer i studentvalget på Universitetet i Bergen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Khrono (Bergen): — Vi er veldig fornøyde med at vi klarte å holde fortet med flest stemmer i år også, smiler Mats-Henrik Nygren Syversen, leder i Venstrealliansen, etter at resultatet fra årets studentvalg ble presentert på Kvarteret mandag kveld.

For andre året på rad fikk Vensteralliansen flest stemmer. Denne gang fikk de 26,2 prosent av stemmene.

Det var i år 3223 av studentene på UiB som stemte ved valget. Dermed endte årets valgoppslutning ved Studentparlamentet på 18,98 prosent. Det er en nedgang på 0,60 prosentpoeng fra fjoråret, skriver Studvest.

Vi er veldig fornøyde med at vi klarte å holde fortet med flest stemmer i år også.

Mats-Henrik Nygren Syversen

Fryktet nykommerne

I år var Grønn liste tilbake etter tre års fravær ved valget. De fikk inn tre mandater mot Venstrealliansens seks.

— Det spesielle i år for oss var at vi fikk Grønn liste som legger seg veldig nærme det vi selv står for. Når de får en så høy oppslutning uten å ta mange fra oss er vi veldig fornøyde, sier Syversen.

Joakim S. Hjort er leder i Grønn liste, og han måtte innrømme at de ikke hadde forventet å få inn over 12 prosent av stemmene.

— Dette gikk over alle forventning. Det er veldig mange stemmer for oss når man tenker over at vi er et helt nytt parti uten det største apparatet, smiler han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS