Dette er området på Marienlyst som Ferd nå har kjøpt. Foto: NRK/Gregard Palotta

NRK-tomten solgt til Ferd. UiO-Stølen inviterer selskapet til samtaler.

Oslo Science City. Rektor Svein Stølen er glad for at investeringsselskapet Ferd har kjøpt tomten og bygningene til NRK på Marienlyst. Nå vil han invitere til diskusjoner om hvordan tomten kan komme Universitetet i Oslo til gode.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NRKs hovedkvarter på Marienlyst i Oslo er solgt til Johan H. Andresens selskap Ferd.

Hvor mye selskapet, til det som ifølge skattelistene fra 2019 er Norges 7. rikeste og hans to døtre, må ut er ikke klart. Men summen skal være på minst 3,75 milliarder, ifølge NRK.

Hvordan Ferd vil utvikle området er også uvisst, men de har tidligere skrevet at de vil bygge 1200 boliger der. De planlegger også at det skal være næringseiendommer, kaféer, hotell og møtesteder på den 85 mål store tomten, skriver NRK.

— Vi vil skape en bydel som forener NRKs historie, kunnskapsmiljøene ved Universitetet på Blindern og Oslos behov for å bli en grønnere, mer skapende og inkluderende by. Vi er opptatt av å skape varige verdier både for byen og for området, sier Andresen i en pressemelding.

Vil invitere Ferd til diskusjoner

Rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, har en umiddelbar reaksjon når han hører Andresens uttalelse:

— Dette passer som hånd i hanske med våre tanker og ambisjoner for området, sier Stølen.

Han har lenge hatt store ambisjoner for området rundt universitetets bygninger som er nærmeste nabo med NRKs hovedkvarter på Marienlyst. Her jobber universitetet og andre partnere med å skape innovasjonsdistriktet Oslo Science City.

Stølen synes det er veldig fint at Ferd ender opp med tomta på Marienlyst.

Rektor Svein Stølen vil invitere Ferd til samtaler om Marienlyst-tomta. Foto: Siri Øverland Eriksen

— Vi er veldige glade for at Ferd ønsker seg dit. Det er et selskap med stort fokus på sosial innovasjon. Mitt inntrykk er veldig positivt, sier Stølen til Khrono.

Stølen har planer om å invitere Ferd til diskusjoner om Oslo Science City så snart som mulig.

— Dette er et selskap som vi vet er interessert i det vi driver med. Så vi vil fortelle Ferd om alle mulighetene et samarbeid med UiO og med Oslo Science City kan gi. Graden av boliger er en del av bildet, men om man får til et godt samspill med både næringsliv og universitetet kan området bidra til et sterkt innovasjonsdistrikt med store muligheter, sier Stølen og legger til:

— Tidligere har man tenkt at boliger er det mest økonomisk forsvarlige, men i dag er det å også ha næringseiendommer viktig for inntjeningen.

Powered by Labrador CMS