styremøte

Ny høgskoledirektør ansatt i Volda

Ann Kristin Emblem er ansatt som høgskoledirektør ved Høgskulen i Volda.

Ann Kristin Emblem har fungert i stillingen siden august, etter at forgjengeren Karen Fredrikke Lomeland Jacobsen sluttet et år før åremålet gikk ut.
Publisert Oppdatert

På et ekstraordinært styremøte onsdag ansatte styret ved Høgskulen i Volda Ann Kristin Emblem (59) som ny høgskoledirektør.

Emblem har fungert i stillingen siden 1. august, da hun overtok etter Karen Fredrikke Lomeland Jacobsen. Hun er fra før fast ansatt som studiedirektør ved høgskolen.

Emblem er utdannet jurist og har også en mastergrad i kunnskapsledelse, går det fram av et nyhetsbrev fra høgskolen. Hun kommer fra og bor nå i Ålesund, men har arbeidet i mange år i Trøndelag før hun i 2021 ble ansatt som studiedirektør i Volda.

Sluttet før tiden

Hennes forgjenger, Karen Fredrikke Lomeland Jacobsen, var direktør fra høsten 2017 til i sommer. Hun sa opp stillingen sin i mars i år og sluttet et år før åremålet gikk ut. I en e-post som hun sendte til alle ansatte skrev hun at hun og familien familien skulle flytte til Bergen og at hun derfor ikke ønsket å fortsette.

Perioden etter at Jacobsen ble ansatt i 2017 var preget av arbeidsmiljøkonfliktene ved Avdeling for mediefag, som blant annet medførte en mye omtalt omplassering av dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

Powered by Labrador CMS