oslomet

Ny lærerdekan ansatt

Styret ved OsloMet har ansatt Roger Andre Federici som ny dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI).

Ny lærerdekan ved OsloMet, Roger Andre Federici.
Publisert Oppdatert

Roger Andre Federici er ny dekan for OsloMets lærerutdanninger, samt internasjonale studier. Han kommer fra stillingen som forskningsleder for området «studier av grunnopplæringen» ved Nifu (Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning), hvor han har vært siden 2016.

Før det har han jobbet i flere år ved pedagogisk institutt ved NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet), og som forsker ved NTNU Samfunnsforskning.

Glad for høye ambisjoner

I en pressemelding fra OsloMet forteller den nye dekanen at han gleder seg til å ta fatt i arbeidet ved fakultetet med oppgaver han brenner for.

— Som ny i organisasjonen er jeg selvfølgelig ekstra spent. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye kolleger, og sammen med dem og engasjerte studenter arbeide med et viktig samfunnsoppdrag, sier Roger Andre Federici, ifølge pressemeldingen.

Federici har notert seg at fakultet han skal lede har høye ambisjoner og han har merket seg vårens gode søkertall til lærerutdanningene.

Den nye dekanen starter i stillingen i august 2022.

Sterk kandidat

Federici er professor i pedagogikk fra NTNU, og har allmennlærerutdanning fra daværende Høgskolen i Telemark. Han har også nylig tatt endringsledelse ved Handelshøyskolen BI.

OsloMet-rektor Christen Krogh er glad for ansettelsen.

— Roger Andre Federici har bred fagkompetanse innenfor pedagogikk og skole- og utdanningsfeltet, og god erfaring med både undervisning, forskning og utviklingsarbeid. Jeg er trygg på at han vil ha mye å bidra med i utviklingen av fakultetets virksomhet videre, sier rektor.

Federici tar over stillingen etter Sarah J. Paulson, som har ledet fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier siden august 2018.

Paulson er ansatt i ny stilling som prorektor for utdanning ved Høyskolen Kristiania fra august, og slutter ved OsloMet 1. juni. Prodekan ved LUI, Finn Aarsæther, vil da fungere som dekan frem til Federici tiltrer.

Powered by Labrador CMS