BYGG

Ny rapport: Nybygg for Griegakademiet er lønnsomt

Nybygg på Griegakademiet vil være samfunnsøkonomisk lønnsomt, fastslår konsulentselskap. Universitetet i Bergen (UiB) sier de kan bygge til studiestart 2027 hvis de får starte nå.

UiB-rektor Margareth Hagen er glad for tommel opp for nybygg for Griegakademiet. Her fra Vandrehallen på Stortinget ved en tidligere anledning.
Publisert

Griegakademiet holder til på gamle Nygård skole og trenger oppussing. Det har lenge vært planlagt å samlokalisere Griegakademiet med resten av Fakultetet for kunst, design og musikk ved UiB på en ledig tomt på Møllendal der resten av fakultetet befinner seg. 

Nå sier konsulentselskapet Metier i en rapport at det vil være samfunnsøkonomisk lønnsomt å sette planen om nybygg ut i livet. Det skriver Bergens Tidende

UiB-rektor Margareth Hagen sier til avisa at hun er veldig glad. Hvis universitetet kan starte å bygge nå, sier rektoren at nybygget kan stå klart til studiestart i august 2027. 

I 2022 meldte Ola Borten Moe at det ikke lå penger til nybygg for Griegakademiet i det foreslåtte statsbudsjettet for 2023. SV svarte at de ville prioritere prosjektet

På dette tidspunktet ba regjeringen Universitetet i Bergen gjennomføre en ekstra kvalitetssikring, kalt KS2. Konsulentselskapet Metier har stått bak kvalitetssikringsstudien, og konklusjonen er altså at et nytt bygg for Griegakademiet er samfunnsøkonomisk lønnsomt. 

Studiesituasjonen på Griegakademiet har lenge vært krevende. Bygget de sitter i er ikke stort nok eller isolert nok:

— Her sitter studenter som studerer teorifag side om side med de som studerer utøvende fag. Studenter rapporterer om både hørselsskader og hodepine, sa Aksel Haukom, daværende leder for studentparlamentet ved UiB, til Khrono under en demonstrasjon i Bergen. 

UiB-ansatte og studenter demonstrerte også foran Stortinget. Studentleder Kaja Hovdenak sa til Khrono at studentenes arbeidsmiljø var uforsvarlig på Nygård skole. 

Powered by Labrador CMS