Kortnytt

Nytt bygg til Kristiania

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Høyskolen Kristiania får et nytt undervisningsbygg i Kirkegata 23-25 i Oslo sentrum. Det skjer etter at høyskolen går inn på eiersiden sammen med gårdeier AVA eiendom om riving av eksisterende bygg og oppføring av et nytt.

— Dette er en unik mulighet til å bygge et undervisningsbygg midt i kvadraturen. Bygget vil også få en fasade som tydelig markerer vår tilstedeværelse i hjertet av hovedstaden. Vår Oslo-campus blir sterkere, tydeligere og mer framtidsrettet, sier rektor ved Høyskolen Kristiania Arne H. Krumsvik i en pressemelding.

Høyskolen er på jakt etter mer plass, og en stund var det snakk om å finne ett storbygg til å samle studietilbudet. Istedet valgte skolen å definere hele Oslo som sin campus, heter det.

Det er blitt avholdt en arkitektkonkurranse med fire prekvalifiserte selskaper, der vinneren ble prosjektet «Kvadratrot» fra arkitektkontoret A-Lab.

Det nye bygget skal være innflyttingsklart til semesterstart 2024. Kirkegata 23-25 ligger like ved et av høyskolens andre bygg i samme gate, og drømmen er, ifølge pressemeldingen, å kunne binde sammen de to byggene med en «skybro».

Det nye bygget skal ligge i Kirkegata 23-25 og får blant annet undervisningslokaler og arbeidssoner for studenter.

(Hege Larsen / Khrono)

Powered by Labrador CMS