Fatema Al-Musawi stilte til valg som nestleder i fjor. I år ønsker hun å bli leder. Foto: Høgskolen i Innlandet

Ønsker å bli Norges mektigste student

NSO-valg. Fatema Al-Musawi stiller til valg som leder av Norsk studentorganisasjon.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk Studentorganisasjon (NSO) skal velge et nytt arbeidsutvalg på landsmøte 17.-19. april. Fristen for å melde sitt kandidatur er kun et par uker unna, og stadig flere studentpolitikere kaster hatten i ringen.

Kampen om fortsatt kjønnspoeng for å ta del av vårt samfunnsansvar for et mer mangfoldig arbeidsliv mener jeg er et viktig fokus.

Fatema Al-Musawi

Men hittil har det manglet på utfordrere til Daniel Hansen Masvik, som var tidlig ute med å melde sitt kandidatur. Mandag kunngjorde Fatema Al-Musawi (23) at Masvik vil få konkurranse om ledervervet.

— Jeg ønsker å være en studentstemme som representerer et større mangfold. Etter å ha studert både ved et universitet og en høgskole, har jeg med meg en erfaring av hvilke forskjeller studenter opplever. Det å oppleve å ikke bli hørt når man trenger tilpasset opplæring, at studentene blir satt til side i saker eller hvilke rettigheter man har, sier Al-Musawi.

Fakta

Norsk studentorganisasjon

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 30 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Studentdemokratiene representerer om lag 230 000 studenter. NSO er partipolitisk uavhengig.

NSO ble stiftet 1. juli 2010. Organisasjonen er en sammenslåing av de tidligere studentorganisasjonene Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL).

NSO får store deler av sitt driftsbudsjett finansiert gjennom semesteravgiften studenter i Norge betaler.

17.-19. april velges det ny ledelse på landsmøtet i Tønsberg.

Fristen for å stille til arbeidsutvalget (AU) og bli vurdert av valgkomiteen er 12. mars.

Fristen for å stille til sentralstyret og bli vurdert av valgkomiteen er 29. mars.

Kine Nossen er leder av valgkomiteen.

Kilde: NSO

— Trygg prosess

Al-Musawi er opprinnelig fra Oslo, og er ferdig med en bachelorgrad i sosiologi ved Universitetet i Stavanger (UiS).

Hun har tidligere vært universitetsstyrerepresentant ved UiS og sittet i sentralstyret til NSO. I fjor stilte hun som kandidat til nestledervervet, men måtte se seg slått av Felipe F. Garcia.

Hun ble innstilt med dissens til vervet som som fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig, men valgte å trekke sitt kandidatur.

Hva lærte du av prosessen i fjor?

— Jeg har lært at det å stille til valg er en trygg prosess selv om man er mye nervøs i forkant og under landsmøte. Jeg ble godt kjent med organisasjonen og menneskene, noe som gjør at det ikke har vært vanskelig å stille seg til disposisjon igjen i år, sier Al-Musawi.

Hun har også erfaring fra andre organisasjoner, blant annet AUF og Arbeiderpartiet.

Hun studerer nå barnevern ved Høgskolen i Innlandet.

Ser kun fordeler med politisk erfaring

— Hva blir den viktigste saken for deg dersom du blir valgt som leder av NSO?

— Jeg klarer ikke å se én sak, for studenthverdagen er så mangfoldig. Det nye lovforslaget fra Aune-utvalget er uten tvil viktig. Kampen om fortsatt kjønnspoeng for å ta del av vårt samfunnsansvar for et mer mangfoldig arbeidsliv mener jeg er et viktig fokus.

— Vi må også fokusere mer på universell utforming og bedre tilrettelegging både med studier her i Norge, men også for de som vil på utveksling. Det er også viktig at vi tar de debattene vi opplever at våre søsterorganisasjoner rundt om i verden opplever med begrensning i akademisk frihet, og videreføring av Students at risk. Norge har ressursene og et samfunnsansvar som må tas, sier Al-Musawi.

For studentbevegelsen generelt mener Al-Musawi byggingen av flere studentboliger og målet om 1,5G i studiestøtte over 11 måneder blir viktig.

— Du har tidligere ledererfaring fra AUF. Hvordan vil du framstå som leder av NSO dersom du får støtte?

— Jeg ser kun fordeler med erfaringene jeg kan bringe med fra politikken. Nå har jeg riktignok ikke vært i AUF på noen år, men en politisk erfaring der man forstår systemene tror jeg er viktig å ha i et slikt år. I NSO vil noe av fokuset den neste perioden være å jobbe opp mot partier og programmene som blir utformet før Stortingsvalget i 2021. Gjennom erfaringene mine fra AUF og Ap, har jeg en innsikt i prosessen som jeg tror vil komme godt med i arbeidet som leder. Jeg er ikke like politisk farget nå som før, og vil fint utføre arbeidet og være nøytral i mine møter.

Les om andre kandidater til arbeidsutvalget i NSO her.

Powered by Labrador CMS