Over 1,6 millioner bevilget til NLA

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Journalistmiljøet ved NLA i Kristiansand fikk innvilget sine søknader for midler til ansatt- og studentmobilitet, til prosjekt i Georgia og Albania.

Gjennom Erasmus+ Global Mobilitet sin utlysning, har NLA Høgskolen fått tildelt rundt 150.000 EURO. Dette er en årlig utlysning til ansatt- og studentmobilitet med land utenfor Europa.

Terje Skjerdal og rektor Maka Loseliani ved GIPA signerer samarbeidsavtalen i januar 2018.

NLA sendte inn tre søknader, og fikk tilslag på to. Det er journalistmiljøet i Kristiansand, ved førsteamanuensis Terje Skjerdal, som fikk innvilget sine søknader til prosjekt med Georgia og Albania.

— Det er svært gledelig for journalistikkavdelingen å få nye Erasmus+-midler, sier Terje Skjerdal, i en pressemelding fra NLA Høgskolen.

— Masterstudiet vårt i global journalistikk har eit internajonalt preg, og vi ønsker å ha studenter fra ulike land. Nå er vi sikret utvekslingsstudenter fra Albania og Georgia i tre år fremover, forteller Skjerdal.

Leder for internasjonalisering ved NLA, Mari Sagulin forteller at det er tredje år på rad at NLA får midler gjennom Erasmus+ Global Mobilitet. Hun forteller videre at vi i dag har flere prosjekter gjennom denne finansieringen både i Kirgisistan, Uganda, Ghana, Kosovo og Georgia, og nå også Albania.

— De fleste av disse prosjektene er knyttet til Global Journalistikk ved Skjerdal, og vi er svært fornøyd med denne tildelingen, forteller rektor Egil Morland.

— Dette miljøet har virkelig inspirert oss til både å søke om eksterne midler, og ha tro på at det kan lykkes. Det har stor betydning for NLA sin anseelse at vi klarer å få ekstern finansiering til noen av våre prosjekter, legger han til.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Powered by Labrador CMS