NTNU

Regjeringa vil ha minst 40 prosent enekontor når NTNU samler campus

I oppdragsbrevet fra Kunnskapsdepartementet slås det fast at campusprosjektet skal legge til rette for minst 40 prosent enekontor. 

Ansatte skal flyttes fra Campus Dragvoll til Gløshaugen. Nye bygg og føringer fra Statsbygg har skapt usikkerhet om at det blir for få enekontor til de ansatte.
Publisert Oppdatert

Oppdragsbrevet ble sendt ut til Statsbygg 5. januar i år. 

NTL ved NTNU jubler over at de nå får støtte fra Kunnskapsdepartementet. 

— Vi kan med glede lese at prosjektet skal legge til rette for MINST 40 prosent enekontor, skriver organisasjonen på Facebook. 

Den peker på at kampen om å sikre ansatte gode arbeidsplasser er noe fagforeningene ved NTNU har stått i spissen for. Tidligere har de kommet fram til enighet om prinsipper for antall enekontor med NTNU-ledelsen. 

— Det er veldig gledelig å se at Sandra Borch og Kunnskapsdepartementet også følger opp og fastsetter fagforeningenes krav, skriver NTL videre. 

En kommentar under NTLs budskap er usikker på hva dette egentlig innebærer. 

— Legger vi til grunn med NTNU at det er 40 prosent av de ansatte som skal ha enekontor? Dette er det vi har jobbet for, og fortsatt skal jobbe for, skriver kommentatoren. 

— Det er nok ikke tydelig ut fra dokumentet, men legger vi enigheten vi har til grunn, så er det at 40 prosent av de ansatte skal ha enekontor, svarer NTL NTNU. 

Arealnorm setter begrensninger

Framtidige utsikter til kontorlandskap har vært et svært viktig tema for mange av NTNUs ansatte. De har fryktet at arbeidsforholdene blir forverret med campussamling. 

I februar i fjor kom fagforeningene ved NTNU til enighet med ledelsen om omfanget av enekontor i de nye byggene som kommer på Gløshaugen. Der kom de fram til samme prosent som nå Kunnskapsdepartementet fastsetter. Avtalen har ikke tilbakevirkende kraft og vil ikke gjelde for kontorløsningene i nåværende bygg.

Daværende tillitsvalgt Øystein Moen i Tekna var den gangen usikker på hvordan Statsbygg vil forholde seg til prinsippet. Statens arealnorm er på 23 kvadratmeter, noe som fremmer kontorlandskap i nye bygg. 

— Vi er derimot langt mer usikre på Statsbygg. I praksis vil det i stor grad avhenge av hvem som tar hvilke beslutninger. Her er vår vurdering og erfaring at Statsbygg har brukt arealnormen som grunnlag for å gå altfor langt i å ta beslutninger og legge premisser som hører hjemme i det interne systemet ved NTNU, sa han til Khrono for snart ett år siden. 

Powered by Labrador CMS