Høgskulen i Volda. Foto: Øystein Torheim

Rotevatns rådgiver: — Vi opplever arbeidsgiver som ukyndig

Allmøte. Den omplasserte av dekanen ved Avdeling for mediefag skal tilbake 1. mars, erfarer Khrono. Men dekanens rådgiver reagerer på at omplasseringen av henne utvides med én måned.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken blir oppdatert kontinuerlig.)

Audhild Gregoriusdotter Rotevatn kommer tilbake som dekan ved Avdeling for mediefag 1. mars. Flere kilder sier til Khrono at dette ble sagt på et allmøte onsdag morgen.

Rotevatn har opprinnelig vært omplassert fram til 1. februar. I en kort kommentar til Khrono, skriver rektor Johann Roppen følgende:

— Høgskulen i Volda har forlenga den midlertidige omdisponeringa av dekan Audhild G. Rotevatn fram til 1. mars. Vi vil halde fram arbeidet med å betre arbeidsmiljøet ved AMF.

Kaller ledelsen «ukyndig»

På kort varsel ble de ansatte på mediefag innkalt til allmøte på morgenkvisten i dag. De visste ikke hva møtet ville handle om før møtte opp. Både høgskoledirektør og rektor skal ha vært til stede på møtet.

Rådgiver i fagforeningen Samfunnsviterne, og Audhild Gregoriusdotter Rotevatns rådgiver i saken, Geir Waage Aurdal, gir uttrykk for sterk misnøye med at omplasseringen ikke er over fra 1. februar.

— Jeg kan bekrefte at Høgskulen i Volda i går ettermiddag varslet om at de ville forlenge omplasseringa. Vi mener det ligger utenfor arbeidsgivers styringsrett. Og at arbeidsgiver ikke har et rettslig grunnlag for en slik forlengelse, sier Aurdal til Khrono.

Han gir ledelsen ved høgskolen det glatte lag:

— Vi opplever arbeidsgiver som ukyndig og ute av stand til å ivareta sine forpliktelser overfor Rotevatn som arbeidstaker. Når heller ikke styret tar sitt ansvar, er vi henvist til Kunnskapsdepartementet. Vi har en klage til behandling og vi tar for gitt at de forstår at det haster å få behandlet klagen.

Verken Roppen eller direktøren ved Høgskulen i Volda har svart på gjentatte telefoner og SMS-er onsdag formiddag.

Har en klage inne

Det har den siste tiden vært utvikling i konflikten rundt den omplasserte dekanen Audhild Gregoriusdotter Rotevatn. Rotevatn ble i sommer omplassert midlertidig fram til 1. februar.

Forrige uke sendte Kunnskapsdepartementet Rotevatns klage på omplasseringen i retur. Deretter ble det klart at Rotevatn selv søkte på den utlyste stillinga som dekan — stillingen hun i sommer ble omplassert fra.

Odd Ragnar Hunnes ble konstituert i stillingen som dekan frem til 1. februar. Nå kommer han, ifølge Khronos kilder, til å være dekan på avdelingen frem til Rotevatn er tilbake 1. mars.

(Oppdatert med sitat fra rektor Johann Roppen kl. 09.54. Oppdatert med kommentar fra Rotevatns rådgiver kl. 13.14.)

Powered by Labrador CMS