Studieopptak

Skuffet flere kommende studenter med feilsendt e-post

UiT Norges arktiske universitet bekreftet studieopptak til flere hundre kommende studenter. Men så skjedde det en feil.

Bildet er fra semesterstart ved UiT Norges arktiske universitet i Tromsø høsten 2020. Flere ble trolig skuffet etter å ha fått beskjed om at de hadde kommet inn på studier ved universitetet, for så å få kontrabeskjed om at det hadde skjedd en feil.
Publisert Oppdatert

Marco Dahl (23) var blant de som fikk e-post om at han hadde kommet inn på drømmestudiet, skriver VG.

UiT Norges arktiske universitet sendte ut en velkomst-e-post til alle som hadde fått studieplass ved landets nordligste universitet gjennom Samordna opptak.

Men flere enn de som faktisk hadde kommet inn på studier ved UiT, mottok e-posten.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

— Visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg

For bare halvtimen senere kom kontrabeskjeden: UiT informerte om feilen som hadde skjedd og beklaget.

Dahl, som de fire siste årene har jobbet som vekter, sto på venteliste UiTs studie internasjonal beredskap, som han beskriver som sitt drømmestudie.

Derfor var beskjeden om at e-posten var feilsendt og at han dermed ikke hadde kommet inn på studiet, tung å få.

— Jeg ble veldig skuffet, jeg visste rett og slett ikke hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg trodde ikke det skulle gå an å gjøre en så stor tabbe som dette her, sier Dahl til VG.

Saksbehandlingsfeil

I e-posten hvor UiT beklager det inntrufne, forklarer de at feilen skjedde fordi UiT, i tillegg til egne søkere, også har saksbehandlet noen av søkerne til andre universiteter og høgskoler.

Men ifølge seksjonssjef ved studieadministrasjonen ved UiT, Kjersti Dahle, hadde de fleste berørte allerede fått tilbud om studieplass fra andre institusjoner som de hadde prioritert foran UiT.

— Et mindretall er samtidig på venteliste til et studium ved UiT som de har på høyere prioritet. Det er denne gruppen dette har slått uheldig ut for, skriver Dahle til VG.

Powered by Labrador CMS