khrono presenterer: fra start til slutt

Skulle bli lærer, men nå endrer Herman (22) kurs

I høst starter «khronostudenten» Herman Snilsberg på bachelorgrad i digital markedsføring ved BI i Bergen. Det var ikke det som var planen.

Herman Snilsberg er lyst på livet sommeren før han skal ta fatt på sitt tredje år som student. Etter to år der pilen har pekt i retning læreryrket, gjør 22-åringen nå en aldri så liten helomvending.

Khrono følger studieløpet til 22 år gamle Herman Snilsberg fra start til slutt.

Sommeren 2021 flyttet den blide rogalendingen til Stord der han gikk løs på årsstudium i idrett og kroppsøving ved Høgskulen på Vestlandet (HVL).

Da Khrono intervjuet Snilsberg for ganske nøyaktig ett år siden, hadde han fullført året på Stord, og var klar for nye utfordringer i Bergen der planen var å fortsette lærerutdanningen med fordypning i engelsk.

— Det ble ikke engelsk, men et årsstudium i pedagogikk, forteller Snilsberg når Khrono prater med han i begynnelsen av juli 2023.

— Det viktigste året

Etter det første studieåret på Stord, fortalte Snilsberg at han hadde hatt et vanvittig gøy år, der miljøet og den generelle trivselen var på topp. Han nevnte likevel at det av og til kunne være vanskelig å komme i kontakt med andre, og at man måtte være innstilt på å gjøre en innsats selv.

Det har han fortsatt med i Bergen.

— Jeg har fått mange nye venner i løpet av det siste året. Jeg har også bodd meget sentralt, like ved Grieghallen, og dermed har jeg måtte tilpasse meg det sprudlende bylivet, forteller Snilsberg, som hele studietiden har vært særlig opptatt av personlig utvikling.

— Dette siste året har nok vært det viktigste i den sammenhengen. Takket være mange flinke lærer og hyggelige medstudenter, har jeg kommet meg gjennom året og fullført både pedagogikk, exphil og exfac. Jeg har også vært studentrådsleder.

Endrer kurs

Høsten 2021 hadde Snilsberg et ganske så avslappet forhold til hva fremtiden ville bringe, og hvilke planar han selv hadde.

— Det er naturlig å se på meg selv om for eksempel lærer eller en eller annen form for omsorgsperson i fremtiden, sa Snilsberg.

Nå endrer han kurs.

— Selv om jeg har funnet en viss lidenskap i pedagogikk og læreryrket, så har jeg nå bestemt meg for å prøve noe annet.

— Hva skal du i gang med?

— Jeg starter på en bachelorgrad i digital markedsføring ved Handelshøyskolen BI i Bergen. Det ser jeg frem til, svarer Snilsberg.

På spørsmål om hva som er hovedårsakene til at han endrer kurs, svarer 22-åringen at det handler om personlige mål.

— Jeg anser fortsatt læreryrket som det viktigste leddet i samfunnet, men samtidig har jeg ambisjoner om kanskje en dag å kunne starte min egen virksomhet. Dette handler i varierende grad om økonomiske gevinster, men også som sagt personlige mål, sier Snilsberg.

Powered by Labrador CMS