KHRONO PRESENTERER: FRA START TIL SLUTT

Ferdig med sitt første år som student. Nå gjør han en stor endring

«Khronostudenten» Herman Snilsberg forlater Stord og setter kursen mot Bergen. Forteller om plusser og minuser ved det å være student.

Herman Snilsberg har pakket sekken og er klar for et nytt studenteventyr i byen mellom de sju fjell.
Publisert

Khrono har planer om å følge studieløpet til 21 år gamle Herman Snilsberg fra start til slutt.

Rogalendingen flyttet i fjor høst til Stord for å ta fatt på årsstudium i idrett og kroppsøving ved Høgskulen på Vestlandet (HVL).

På flyttefot

Etter et år som øyboer, setter Snilsberg nå kursen mot Bergen for å fortsette lærerutdanningen med fordypning i engelsk.

— Det første året som student har vært vanvittig gøy. Jeg har lært mye, sier Snilsberg til Khrono.

Selv om han i stor grad er positiv til opplevelsen han har hatt på Stord, er det ett moment han gjerne skulle sett var annerledes.

— Jeg føler at det har vært utfordrende å få tilstrekkelig med tilbakemeldinger i vurderingssituasjoner.

— Men jeg har forståelse for at det er grenser for hva underviserne våre kan bidra med når man skal skrive en omfattende vitenskapelig oppgave som skal leveres, presisrerer Snilsberg.

Plusser og minuser

På spørsmål om hva som har vært mest positivt i det første året som student, trekker Snilsberg frem miljøet og den generelle trivselen.

— Som student er hverdagslivet meget trivelig. Når man bor på et studenthjem, er det bare å gå gjennom en dør før man er sammen med andre.

— På en annen side, kan det vøre vanskelig å komme i kontakt med andre. Man må gjøre en innsats selv, fortsetter Snilsberg.

Han sier at det sosiale livet som student så langt har vært bra, og at de ulike grupperingene som finnes er lett mottakelig for nye ansikter, men at det for studentene kan være krevende å ta det første steget.

— Til sist synes jeg kanskje at de sosiale sammenkomstene har manglet litt kreativitet. Det går mye i det samme, som for eksempel quiz, fotball og volleyball. Kanskje bør vi som studerer gjøre en innsats for å finne andre aktiviteter å drive med, reflekterer Snilsberg.

Lærerønske

Nå går altså veien videre til Bergen for lærerstudentene Herman Snilsberg.

— Jeg elsker å jobbe med mennesker, og har et sterkt ønske om å bli lærer, sier Snilsberg.

Les intervjuet vi gjorde med Snilsberg etter det første halvåret som student her.

I tillegg til å følge Herman Snilsberg, følger Khrono også studieløpet til Astrid Utheim Aune, som studerer ved Universitetet i Oslo (UiO).

Powered by Labrador CMS