nso2020

Stiller til valg som internasjonalt ansvarlig

Fahad Said ønsker seg inn i ledelsen i Norsk studentorganisasjon.

Fahad Said ønsker å bli internasjonalt ansvarlig i Norsk studentorganisasjon.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fristen for å stille som kandidat til arbeidsutvalget i Norsk studentorganisasjon (NSO) gikk ut 12. mars. Siden den gang har mye skjedd, blant annet har NSO bestemt at landsmøtet 17.-19. april er utsatt på ubestemt tid som følge av utbruddet av koronaviruset.

Men selve valget ønsker NSO å gjennomføre, selv om det ikke er mulig å være fysisk til stede.

Fakta

Norsk studentorganisasjon

  • Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 30 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Studentdemokratiene representerer om lag 230 000 studenter. NSO er partipolitisk uavhengig.
  • NSO ble stiftet 1. juli 2010. Organisasjonen er en sammenslåing av de tidligere studentorganisasjonene Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL).
  • NSO får store deler av sitt driftsbudsjett finansiert gjennom semesteravgiften studenter i Norge betaler.
  • 17.-19. april velges det mest sannsynlig ny ledelse , men selve landsmøtet har blitt utsatt på grunn av koronakrisen.
  • Fristen for å stille til arbeidsutvalget (AU) og bli vurdert av valgkomiteen var 12. mars.
  • 18. mars klokken 12 offentliggjøres hele listen over kandidater til ledelsen.
  • Kine Nossen er leder av valgkomiteen.

Kilde: NSO

En av studentpolitikerne som har lansert sitt kandidatur er Fahad Said (23). Han studerer master i anvendt informatikk ved Høgskolen i Østfold (HiØ), og stiller til valg som internasjonalt ansvarlig. Fra før er det kjent at Joachim Børlie og Trym Nikolas Rimmen også ønsker vervet.

— Jeg ønsker å være en ambassadør for utdanningssystemet vårt i European Students Union og resten av verden. Med min bakgrunn, engasjement og kompetanse, så vil jeg være i fronten og kjempe for studentmassen på en større skala. I løpet av studietiden min har jeg blitt kjent med internasjonale studenter, både som fadder og nabo i kollektiv. Jeg kan personlig relatere til at det kan være skummelt å være ny i et nytt land, og at det er viktig å bli sett og tatt vare på, sier Said.

Se hele oversikten over alle kandidatene til årets valg.

Opprinnelig fra Somalia

Opprinnelig kommer Said fra Somalia, og flyttet til Norge i 2009. Han var leder for Studentparlamentet ved HiØ i perioden 2018-2019

Said peker på Students at Risk-ordningen som en av hans viktigste saker. Han ønsker å opprettholde og utvide ordningen.

— Slik at flere i risikosituasjoner har muligheten til å utdanne seg. Jeg ønsker å lage en praktisk plan for hvordan vi kan best mulig oppnå FNs bærekraftsmål ettersom det er vi som er fremtiden, sier han.

— Det som blir viktigst for meg blir å sikre stabilitet for studentene som er i utlandet og internasjonale studenter som er her. For meg så vil det også være viktigst å ha solide kontakter med aktører som International Students Union og SAIH slik at vi kan kollektivt få gjennomslag.

— En usikker fremtid

— Hva ser du på som den største utfordringen for internasjonale studenter i Norge og for norske studenter i utlandet?

— Vi går en usikker fremtid i møte, der hverdagen til mange er snudd på hodet. Norske studenter vender hjem og deres studieprogresjon er usikker. Flere internasjonale studenter i Norge har mistet inntekten sin over natten, som har ført til store økonomiske vanskeligheter. Flere studenter er kanskje redde eller usikre på grunn av dagens situasjon, hvor det kjente som familie og venner kanskje er langt unna. Jeg syns det er utrolig viktig at NSO fortsetter å jobbe med og bistår studentmassen rundt situasjonen og pandemien vi står ovenfor, gjennom å være tydelig opp mot regjeringen og Stortinget, både under og etter at situasjonen har roet seg.

Powered by Labrador CMS