Singletforbud

Stilte spørsmål ved singlet-nekt, fikk kommentar om å være selvopptatt

Treningssenteret Sammen Trening i Bergen legger seg flat etter måten de svarte NHH-student Juni Holberg på.

Juni Holberg har fått beklagelse fra Sammen Trening i Bergen.
Publisert

På treningssentrene til studentsamskipnaden Sammen i Bergen er det forbud mot å trene i singlet.

Forbudet har vært gjenstand for debatter og diskusjoner flere ganger tidligere, både i Norge og i andre land som for eksempel Danmark, men de siste ukene har det eskalert på enkelte sosiale medier.

Sammen Trening har trivselsregler som sier at medlemmene ikke kan trene i singlet eller magetopp i styrke- og kondisjonsområdene. På gruppetimer kan en trene i det en vil.

Selvopptatt?

Studvest hadde før helgen en reportasje som omhandlet student ved Norges Handelshøyskole (NHH), Juni Holberg, som fikk svar fra Sammen etter å ha delt et Instagram-innlegg fra en bruker som stilte spørsmål ved treningssenterets holdninger. Holberg stilte spørsmål om man ikke heller burde fremme gode holdninger, framfor å lage restriksjoner.

Kort tid etter fikk hun dette svaret fra Sammen Trening på privat melding:

«Dette er bare ett av veldig mange perspektiver man kan ta her Juni. Dette er holdninger man fremmer som ung, veltrent, og kanskje en smule selvopptatt? Hvilket perspektiv tror du denne unge damen vil ha om noen år, når hun skal sende sin datter eller sønn på femten år på trening for første gang? Vi er ikke ute etter å straffe noen, vi prøver å etterstrebe å lage en så nøytral arena som mulig.»

— Jeg ønsker å spre treningsglede slik at andre også kan oppleve den gleden jeg fikk da jeg begynte for under to år siden. Selv om jeg viser litt muskler så betyr ikke det at jeg er selvopptatt og at alt handler om meg. Så man blir jo litt lei seg når man jobber sånn og får den slengt i tryne. Det er ikke noe hyggelig, sier Holberg.

Har beklaget

Direktør i Sammen trening, Bård Johansen, og rådgiver i Sammen, Hege Gjerde, legger seg flat etter meldingen.

— Vi har sagt unnskyld til Juni for denne meldingen. Den skulle aldri vært formulert på denne måten, og det er vi enig i, sier sistnevnte til Studvest.

Selv om det er blåst nytt liv i debatten om singletforbudet, ligger det ikke an til regelendringer.

— Det er nok ingen planer om å fjerne singletforbudet, sier Bård Johansen til Studvest.

Powered by Labrador CMS