danmark

Omstridt bh-regel fra 2013 skaper debatt

Syddansk Universitet i Odense har innført en regel om at det ikke er tillatt å trene i sports-bh på treningsstudioet som er tilknyttet universitetet.

Dette er en sports-bh, som det ved et treningsstudio i Odense ikke er tillatt å trene i.
Publisert

Debatten raser i Danmark etter at treningsstudioet som er tilknyttet Syddanske Universitet (SDU), SDU Fitness, har innført forbud mot trening i sports-bh.

Det skriver Jyllands-Posten.

Hovedårsaken til forbudet er ifølge SDU Fitness «respekt for kulturelle forskjeller, samt hygienemessige hensyn».

— Dersom noen ønsker å trene i «tanktop» eller singlet, skal denne dekke hele brystpartiet. Det er ikke tillat å trene kun iført sports-bh, står det i treningsstudioets ordensregler.

— En helt vanlig bekledning

Mange av medlemmene på treningssenteret skal være sinte på forbudet, og det er blant annet opprettet en underskriftskampanje for å samle inn støtte til de som ønsker å avvikle forbudet.

Medisinstudenten Nivi Meyer er en av initiativtakerne til underskriftskampanjen. Til Jyllands-Posten sier Meyer at forbudet er et uttrykk for et utdatert kvinnesyn.

— En sports-bh er en helt vanlig bekledning på et treningsstudio, sier Meyer.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Diskusjonen rundt forbudet ruller og går i treningsmiljøet, og på den interne Facebook-gruppen til studentene ved SDU, er det heftig debatt.

Ekstraordinært styremøte

Dansk TV 2, som også har omtalt saken, har intervjuet flere personer i treningsmiljøet om saken, og meningen blant disse er jevnt over at forbudet bør oppheves.

Styreformann i SDU Fitness, Victor Immanuel Bjerre, opplyser til TV 2 at regelen om sports-bh-forbudet har eksistert siden 2013. Han mener selv at forbudet bør oppheves, og har innkalt til et ekstraordinært styremøte der saken skal behandles.

— Personlig mener jeg at man skal få trene i det man vil, samtidig som man tar hensyn til andre, sier Bjerre.

Powered by Labrador CMS