Debatt Daniel Hansen Masvik

Studentene jobber jo på lag, Erna

Jeg er forbannet, skriver student Daniel Hansen Masvik.

Statsminister Erna Solberg under regjeringens pressekonferanse om krisepakke fredag 29. januar.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jeg er forbannet.

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

Studenter sitter nå på hybelen alene, mens vi holder oss unna venner, og mange av oss har ikke lenger en deltidsjobb å gå til. Et helt årskull studenter uten fysisk fadderuke, og våre nærmeste er viktigere enn noen gang. Likevel drar nå statsministeren inn studentene som syndebukker sammen med nordmenn som reiser på ferie og arbeidsinnvandring i en sak fra NRK. Dette skjønner jeg bare ikke lengre.

Å sammenligne oss med de som frivillig ferierer utenlands i en pandemi eller som reiser til Norge og bringer viruset hit, det er en vanvittig sammenligning.

Daniel Hansen Masvik, NSO

Studentene har stått for en større dugnad enn mange andre denne pandemien. Sparepenger man knapt nok hadde, har blitt brukt opp, deltidsjobben regjeringen mener man trenger for å leve med studiestøtten er borte og hjelpen har ikke akkurat stått i første linje. Nå kommer endelig redningen, men det var det ikke regjeringen som fikk på plass.

Studenter er mennesker som alle andre, noen av oss gjør feil. Å sammenligne oss med de som frivillig ferierer utenlands i en pandemi eller som reiser til Norge og bringer viruset hit, det er en vanvittig sammenligning.

Henrik Asheim uttrykker gang etter gang sympati for oss studenter og mener vi har fått ufortjent mye kjeft. Helt enig med deg Asheim, bare synd at statsminister Erna Solberg er uenig. Når Asheim sier en ting, og Erna noe annet, mister sympatien mesteparten av sin verdi, og Erna får siste ordet.

Jeg er forbannet. Regjeringen har gjort så mye bra for studentene. De har bevilget mer penger til studentboliger enn noen gang, økt studiestøtten årlig og utvidet til 11 måneder studiestøtte. Dette er bra, men det som teller nå er hva som skjer midt oppi denne pandemien og det er ikke godt nok.

Mange kjenner på tretthet av tiltak nå, og vi studenter er trette av å få tøff kritikk for noe vi ikke har skyld i. Studentene fortjener en unnskyldning, ikke fra Henrik Asheim, han ser ut til å delvis skjønne alvoret for studentene, men fra deg, Erna Solberg.

Powered by Labrador CMS