student

Studentenes idrettshall i Bergen tåler ikke regn

Denne høsten kunne endelig studentene bruke idrettshallen skikkelig igjen etter koronarestriksjoner. Nå stenges den ned til neste sommer.

Denne hallen er det endelig aktivitet igjen etter korona, men nå stenges den ned igjen.
Publisert

I flere år har idrettshallen på Studentsenteret i Bergen irritert både studenter og eiendomsavdeling ved Universitetet i Bergen (UiB). Problemet? Når det regner for mye har det begynt å lekke gjennom taket. Ikke ideelt i en by som har flere av de norske nedbørsrekordene.

— Vi har prøvd å løse dette i mange år nå med enklere og mindre tiltak, men for litt over et år siden gikk vi mer i dybden. Da kom vi frem til at det ikke fins noen annen løsning enn å ta å fjerne dekket og legge taket helt på nytt med forsvarlig avrenningssystem, forteller eiendomsdirektør Kjartan Nesset ved UiB.

Hallen ble stengt mandag 11. oktober og åpner ikke igjen før juni 2022, ifølge Studentsamskipnaden på Vestlandet.

Rester som ble med inn i nytt bygg

Det nåværende studentsenteret i Bergen åpnet opp i 2008. Det ble bygget over og rundt den idrettshallen som i dag brukes til både idrett og har blitt brukt som eksamenslokale. Ettersom det er et nytt bygg over den har det vært vanskelig å lokalisere hvor vannlekkasjene kommer fra. Det første studentsenteret stod ferdig i 1971.

Studentsenteret i Bergen åpnet opp i 2008. I årene etterpå at det vært flere lekkasjeproblemer i idrettshallen som er i første etasje.

— Studentsenteret i seg selv var et stort prosjekt til 400 millioner kroner, mens hallen ble med fra gammelt av. I flere år nå har det vært lekkasjer inn i idrettshallene og i andre rom i nærheten som har vært et tilbakevendende problem. Da vi gikk i dybden kunne vi se at det ikke var gjort god nok fjellsikring ved hallen heller, sier Nesset.

— Dette har irritert dere også?

— Klart det. Det har vært en utfordring for oss. Denne idrettshallen er veldig viktig for idrett, eksamensutvikling og andre funksjoner for UiB. Og den har ikke fungert tilfredsstillende fra dag én omtrent.

Hallen har vært stengt flere ganger for å prøve å fikse problemet tidligere. Men så langt har altså ingenting funket over tid. I 2019 begynte man å prosjektere en løsning som skulle tette taket en gang for alltid. Det er det de nå skal i gang med.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Fått tilbud om andre alternativer

De idrettene som bruker hallen på Studentsenteret har vært i dialog med Sammen og UiB om erstatningssteder for å opprettholde aktiviteten frem til sommeren. Bergen studentidrettslag (BSI) har fått tilbud om halltid utenfor sentrum, på Årstad og i Eidsvåg, for å få kabalen til å gå opp.

— Det var et uheldig tidspunkt å stenge ned, men vi er veldig fornøyd med at vi har fått andre alternativer, sier Simen Arnesen, leder i BSI.

Nesset innrømmer at det er uheldig at de stenger ned når hallen endelig har åpnet skikkelig opp igjen etter lang tid med koronarestriksjoner.

— Det er et helt berettiget spørsmål, men det er først nå vi har hatt mulighet etter runder med prosjektering og anbudskonkurranse. Vi har prøvd å minimalisere konsekvensene så mye som mulig. Dessverre var det umulig å unngå en totalt nedstenging.

Powered by Labrador CMS