eksamen

Systemet var nede. Studenter fikk ikke levert eksamen

Eksamenssystemet Inspera gikk ned mandag og studenter flere steder i landet fikk problemer med å få levert eksamen.

Det ble ekstra stress for studenter som hadde digital eksamen mandag, da systemet som brukes av mange universiteter og høgskoler var nede et par timer.

Eksamenssystemet Inspera Assessment var nede i to og en halv time time mandag ettermiddag.

Ved NTNU i Trondheim førte det til at cirka 100 studenter ikke fikk levert eksamen da de skulle.

– NTNU kan levere oppgaven på vegne av de rammede studentene når systemet kommer opp igjen. Noen har mistet 45 minutter av sin eksamenstid. Vi må komme tilbake med info til dem når vi vet mer, sa kommunikasjonsrådgiver Nina Kotte til Adresseavisen mandag ettermiddag.

Problemene skal ha oppstått rundt klokken 13.

Klokka 15.30 ble det meldt at systemet var oppe igjen.

Rammet alle med samme system

Feilen rammet alle institusjonene som bruker Inspera, blant annet OsloMet.

— Vi hadde en del kandidater med digital skoleeksamen som ble berørt. Feilen oppsto like før innleveringsfrist og besvarelsene til de kandidatene som ikke fikk levert ble etter hvert samlet inn offline til minnepenn. Hva som skjer videre vil være opp til fakultetet. «Heldigvis» var det en del kandidater som hadde papireksamen og en del som hadde levert før problemene oppsto, sier Martin Halvorsen, seksjonssjef ved Seksjon for opptak og vurdering på OsloMet til Khrono.

Hilling: Ekstra stress

– Sånt skal ikke skje. IT-systemer skal fungere, sier leder for Studenttinget ved NTNU, Astrid Hilling, til Adresseavisen.

– Det er ekstra stress for de som ikke ble helt ferdig og de som ble stående ute i denne kulda uten å få tid til å samle seg før eksamen. Du skal jo få mulighet til å sjekke om PC og alt det andre tekniske fungerer før eksamen starter, sier Hilling til avisen.

Avisen hadde i dag bilder av lange køer utenfor eksamenslokalene på Sluppen i Trondheim, der hundrevis av studenter ble stående ute. De fikk ikke komme inn fordi studentene som hadde eksamen klokka 9 ikke fikk levert sine besvarelser.

Ifølge NTB ble studenter i flere av de største byene rammet av at eksamenssystemet var nede og de fikk problemer med å få levert eksamen.

– Jeg har hørt at det er problemer i Trondheim, Bergen og Oslo. Det skal være nede i hele landet, sier Nina Kotte ved NTNU til Adresseavisen.

Powered by Labrador CMS