Ledig stilling

Tre ledige stillinger i Khrono

Khrono styrker den redaksjonelle satsingen og ansetter tre nye midlertidige journalister for ett år.

Khrono-redaksjonen feirer rekord i 2019 - en rekord som ble mer enn doblet i 2020.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Khrono styrker den redaksjonelle satsingen og ansetter tre nye midlertidige journalister for ett år. Den ene stillingen vurderes opprettet i Trondheim. De to andre enten i Bergen og/eller Oslo.

Hovedkravet er at du må ha lyst til å være med å lage og videreutvikle en seriøs kvalitetsjournalistikk, samt delta i den videre utviklingen av kunnskapsavisen Khrono.

Nyhetsjeger i Trondheim

Vi ser etter den selvstendige, flermediale og erfarne nyhetsjegeren som kan være stasjonert i Trondheim. En viktig oppgave blir å følge NTNU og de andre høyere utdanningsinstitusjonene og forskningsinstituttene i byen journalistisk.

Debattjournalist i Oslo og/eller Bergen

Her ser vi etter deg som har blikk for de gode og viktige debattene i akademia. Du vil sammen med vaktsjef/redaksjonssjef delta i videreutvikling av Khrono som en viktig debattarena for det som rører seg nasjonalt og internasjonalt i avisens nedslagsfelt. Målet er å sette dagsorden i samfunnsdebatten.

Studentreporter i Oslo og/eller Bergen

Khrono satser på mer nyheter og reportasjestoff rettet spesifikt inn mot studenter.

Vi ser etter journalistisk talent blant de som er, eller nettopp har vært, studenter. Arbeidstiden er fleksibel og kan planlegges slik at det kan være mulig å kombinere studier og Khrono-jobb.

For alle tre stillingene kreves

 • journalistisk teft, gode idéer og en sterk motivasjon for å finne de gode redaksjonelle sakene i avisens nedslagsfelt
 • god forståelse for samfunn og politikk
 • kjennskap til høyere utdanningssektor
 • utdanning på universitets- eller høgskolenivå, fortrinnsvis journalistikk og/eller medieutdanning. Relevant praksis kan kompensere for formell utdanning.
 • gode norsk- og engelskkunnskaper, skriftlig og muntlig

Det er ønskelig at du har erfaring med video- og fotojournalistikk.

For alle tre stillingene ønsker vi at du skal bidra til en arbeidsplass og et kreativt og pågående redaksjonelt miljø der det skal være morsomt, meningsfullt og faglig utfordrende å jobbe. Du er uredd og etterrettelig med stor arbeidskapasitet og engasjement. Du har gode evner til å bygge tillit i universitets- og høgskolemiljøene samtidig som du ivaretar den kritiske og uavhengige redaksjonelle linjen til avisen. Khrono er en riksdekkende avis og en del reising må påregnes når det er mulighet for det.

Khrono eies av OsloMet. Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi kan tilby deg

 • å være med på en spennende videreutvikling av en hurtig voksende kunnskapsavis på nett
 • utfordrende arbeidsoppgaver og en arbeidsplass med mye latter og høyt tempo
 • fleksibel arbeidstid med noen faste vakt- og turnusordninger
 • gode velferdsordninger
 • pensjonsrettigheter i Statens pensjonskasse

Du må laste opp attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Andre opplysninger

Utfyllende opplysninger om stillingene kan du få ved å henvende deg til:

 • ansvarlig redaktør Tove Lie, telefon 913 22 012 eller e-post: tove.lie@khrono.no
 • redaksjonssjef Ragnhild Bjørge telefon 900 73 491 eller e-post: ragnhild.bjorge@khrono.no

Stillingen lønnes i henhold til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i 1434 rådgiver, lønnstrinn 50 - 66 som tilsvarer kroner 451 700 – 597 000 per år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Opplysninger om søkeren kan bli gjort offentlige selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført på søkerlisten. Dersom forespørselen ikke blir tatt til følge, skal søkeren varsles om dette.

Vil du søke på stillingen må du besøke OsloMets stillingsportal. Lenke finer du her.

Søknadsfrist: 8. mars 2021

Powered by Labrador CMS