kåret av nettsted

Trekker frem nordmann som en av verdens mest innflytelsesrike akademikere

Én norsk professor på listen Apolitical har laget over de hundre akademikere med mest innflytelse på stat og regjeringer verden rundt.

Nettstedet Apolitical har trukket frem 100 akademikere verden rundt som har mest inflytelse på beslutninger i regjeringer og stater verden rundt. Lise Hellebø Rykkja er eneste norske navn på listen.
Publisert Oppdatert

Læringsplattformen Apolitical satt like før jul sammen en liste over de hundre akademikerne med mest innflytelse på stat og regjering verden rundt.

Lise Hellebø Rykkja er med som eneste nordmann på listen. De har delt inn listen i fem kategorier. Blant annet akademikere som har jobbet med koronasituasjonen. Hellebø Rykkje er en av 24 andre akademikere verden rundt på listen over de som har mest innflytelse på «policymaking process & approaches».

Hellebø Rykkja er instituttleder for instituttet for administrasjon og organisasjonsvitenskap ved Universitetet i Bergen (UiB). Hun har nylig ledet forskningsprosjektet Tropico som handlet om offentlig forvaltning. UiB var en av 12 partnere fra ni land med på det prosjektet. Tidligere har hun også forsket på nærpolitireformen og konsekvensene den har hatt.

Det har ikke lykkes Khrono å få en kommentar fra Rykkja selv om listen.

I omtalen i rangeringen står det om professor Rykkja:

«Lise Rykkja is currently a Professor in the Department of Organisation and Administration Theory at the University of Bergen, specializing in public administration. Her most recent publications have been focussed on crisis management and capacity building in government, but she has also written on public management and administrative reform. Her research consistently seeks to improve the work of government.»

Av de 100 som er trukket frem av Apolitical finner man også andre med relasjon til Norge. For eksempel Holbergprisvinner Cass Robert Sunstein.

Her kan du se hele listen.

(Oppdatert torsdag 30. desember klokken 16.18 med twittermelding fra Rykkja)

Powered by Labrador CMS