virus

UiB-student korona-smittet. UiO avlyser forelesninger.

Flere studenter og ansatte er i karantene etter at en student ved Universitetet i Bergen er smittet av koronaviruset. Ved UiO avlyses ex.phil-forelesninger.

Det bor mange på Fantoft studentby i Bergen. Ifølge Bergens Tidende skal studenten som har fått påvist koronasmitte ikke dele kjøkken og bad med andre.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergens Tidende skrev tirsdag ettermiddag at en student som bor på Fantoft studentby er smittet av korona. Tirsdag kveld sendte Universitetet i Bergen (UiB) ut en pressemelding der de bekreftet at studenten hører hjemme ved UiB.

Utvekslingsstudent

— Det er en utvekslingsstudent som er smittet. Vedkommende er nå i hjemmeisolasjon, sier viserektor for utdanning, Oddrun Samdal, til Khrono.

Samdal sier at helsepersonell har vurdert at hjemmeisolasjon er et greit tiltak.

— Hva med andre studenter og ansatte studenten kan ha vært i kontakt med?

— Dette gjelder ikke veldig mange. Men vi har informert dem det gjelder og pålagt både studenter og ansatte hjemmekarantene, sier Samdal.

I pressemeldingen heter det at Bergen kommune og lokale helsemyndigheter nå jobber med kartlegging av bevegelser og varsling av mulige andre smittede. Ved UiB utføres det desinfeksjon og nedvask av områder der studenten har vært, i henhold til råd fra helsemyndighetene.

Ex.phil-forelesninger avlyst ut året

Det humanistiske fakultetet ved Universitetet i Oslo har tirsdag kveld sendt ut en tekstmelding til studentene som følger kurset EXPHIL03. Der står det at ex.phil-forelesningene er avlyst inntil videre, trolig for resten av semesteret.

Studielederen opplyser samtidig om at det vil bli lagt ut podkast på de forelesningene som gjenstår.

Administrativ leder Karen Haugland ved Det humanistiske fakultet bekrefter opplysningene overfor VG, men ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer tirsdag kveld.

– Det kommer mer informasjon i morgen. Vi henviser til FHIs anbefalinger, sier Haugland.

Folkehelseinstituttet ba tirsdag om at alle arrangementer med over 500 deltakere skulle avlyses.

Tirsdag kveld meldte Folkehelseinstituttet om 277 smittede i Norge.

— Vi er i en ny fase av epidemien nå. Vi ser at de som er rapportert smittet, fortsatt hovedsakelig er relatert til reiser. Men det er samtidig et økende antall smittede der vi ikke har klart å finne smittekjeden. Dette betyr at vi nå er i pbegynnelsen av den fasen der vi ser smitte i befolkningen som vi ikke kan følge, og det er nødvendig å innføre nye tiltak, sier avdelingsdirektør Line Vold ved Folkehelseinstituttet.

Hjemmekontor og fleksitid

Hun viser til at i tillegg til god håndhygiene og gode hostevaner som er viktig i alle epidemiens faser, anbefales det nå kontaktreduserende tiltak så som økt bruk av hjemmekontor og fleksitid der dette er mulig, og å avlyse store arrangementer der mange samles tett.

(Saken er oppdatert tirsdag kveld med at UiO avlyser ex.phil-foreleseninger, sannsynligvis ut semesteret, samt det siste om smittesituasjonen fra Folkehelseinstituttet.)

Powered by Labrador CMS