UiS oppretter ikke krisefond

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I påvente av hjelp fra myndighetene har både OsloMet og Universitetet i Bergen opprettet krisefond for internasjonale studenter.

Men Universitetet i Stavanger (UiS) følger ikke etter, skriver Studentmediene i Stavanger (SmiS).

UiS gjør ikke som OsloMet og UiB og oppretter ikke krisefond for internasjonale studenter.

— UiS er innforstått med at dette er kritisk for de studentene det gjelder, men vi mener det må innføres nasjonale ordninger om det skal bevilges statlig støtte til ulike grupper studenter som er berørt av krisen”, skriver prorektor for utdanning, Astrid Birgitte Eggen, i et brev sendt til International Students' Union Stavanger og Studentorganisasjonen ved UiS.

ISU Stavanger skriver i et svar til ledelsen ved UiS at de har forståelse for at de ikke kan opprette et krisefond nå. I stedet jobber organisasjonen for andre løsninger for de internasjonale studentene.

Blant annet har flere internasjonale studenter og Velferdstinget ved universitet krevd at studentsamskipnaden reduserer husleia i denne perioden.

Etter planen skal styret i Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) behandle et ønske forfattet av Velferdstinget, på kommende styremøte torsdag, ifølge SmiS:

“SiS skal gi utsatte grupper (internasjonale studenter, studenter med barn, sykemeldte- og funksjonshemmede studenter) som har mistet inntektsmulighet for mulighet for redusert leiekostnad frem til man mener det er kommet alternativer som ivaretar disse gruppene økonomisk”.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Powered by Labrador CMS