Vant Abelkonkurransen for tredje år på rad

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunnskapsminister Trine Skei GRande delte ut premien på 15 000 kroner til Andreas Alberg. Foto: Glen Musk, Matematikksenteret NTNU

Andreas Alberg vant denne uken Abelkonkurransen for tredje år på rad. 16-åringen fra Oslo katedralskole fikk 40 poeng - full skåre - i konkurransen. Abelkonkurransen er en realfagskonkurranse for elever fra ungdomsskoler og videregående skoler, og vinneren får representere Norge i den internasjonale matematikkolympiaden i Russland.

Alberg vant konkurransen både i 2018 og 2019, skriver Matematikksenteret ved NTNU på side nettsider. Det er de som arrangerer konkurransen.

– Det var spenning helt til slutt, og jeg var nervøs. I Abelkonkurransen er det veldig mange gode konkurrenter, så jeg var ikke sikker på å vinne. Det som gjorde utslaget var at jeg var den eneste som fikk til den siste geometri-oppgaven, sier vinneren til samme nettsted.

Allerede i 2018 sa Alberg til Universitetsavisa at han brukte 15-20 timer i uka på matematikk.

– Jeg tenker ofte på oppgaver mens jeg går, for eksempel på vei til skolen.

Andreas Alberg utkonkurrerte mer enn 3200 deltagere fra de innledende rundene, og 24 andre finalister. Andreplassen gikk til Philip Berg Sveen fra Nydalen videregående skole, og Christoffer Grøndal Tryggestad fra Oslo katedralskole tok tredjeplassen.

(Hilde Kristin Strand/ Khrono)

Powered by Labrador CMS