tyskervits-saken

Varselet fra tysk student er endret fra rødt til gult

— Varselet skal helt vekk. Det skal ikke stå noen plass at jeg mobber og trakasserer, sier psykologiprofessor Svein Larsen.

Psykologiprofessor Svein Larsen er ikke fornøyd med at varselet mot ham er endret fra rødt til gult. Han ønsker at varselet fjernes i sin helhet.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et nyhetsbrev som ble sendt ut ved Det psykologiske fakultet ved Universitetet i Bergen nylig, fremkommer det at varselet i den såkalte tyskervits-saken er endret fra rødt til gult.

— Institutt- og fakultetsledelsens vurdering er at varselet ikke omfatter en så alvorlig hendelse at det kvalifiserer til rødt varsel, og det er nå nedjustert til gult, står det i nyhetsbrevet.

Videre kan man lese at ledelsen ikke har tatt stilling til hvem som har «rett» i saken.

— Vi håper og tror at både studenten og den ansatte vil kunne studere og arbeide hos oss uten ytterligere problemer, står det i meldingen.

Viser til rektor

Fakultetsdirektør Ørnulf Lillestøl viser videre til rektor Dag Rune Olsen når Khrono spør om han kan fortelle mer om hvorfor varselet er endret fra rødt til gult.

Khrono har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar fra Olsen.

En av sakens hovedpersoner, psykologiprofessor Svein Larsen, sier til Khrono at han ikke er fornøyd med at varselet nå er blitt gult.

— Varselet skal helt vekk. Det skal ikke stå noen plass at jeg mobber og trakasserer. Om det er rødt eller gult betyr ingenting, jeg skal ikke ha mitt navn knyttet til dette, sier Larsen.

Dette er saken

25. juni omtalte Khrono tyskervits-saken ved Universitetet i Bergen for første gang.

Saken har siden den gang vært omtalt i en rekke medier, også noen utenlandske, og skapt høy temperatur og debatt i sosiale medier, og ikke minst kritikk, fra mange hold og i alle retninger.

Les alt om den omstridte saken her.

Endringslogg: Dekan Bente Wold orienterte Khrono 24.08.2020 om at varselet fra studenten ble endret fra rødt til gult i fjor høst.
Informasjon om dette ble omtalt i et internt nyhetsbrev ved fakultetet nylig.
24. august endret Khrono overskriften fra
«Varselet fra tysk student nå endret fra rødt til gult» til «Varselet fra tysk student er endret fra rødt til gult».

Powered by Labrador CMS