Lønnsoppgjøret

Varsler at ansatte ved fem universiteter kan bli tatt ut i streik 

Hovedsammenslutningene har varslet staten om at over 13.000 av deres medlemmer kan gå ut i streik hvis meklingen i lønnsoppgjøret ikke fører fram. 

Her møtes partene i statsoppgjøret møtes til mekling hos Riksmekleren. Fra venstre: Mats Ruland, Kari Tønnessen Nordli, leder i Akademikerne stat, Egil André Aas, leder i LO Stat, Guro E. Lind, leder i Unio stat, Jens B. Jahren, leder i YS Stat og Gisle Norheim, statens personaldirektør. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Publisert Oppdatert

Tirsdag forrige uke strandet lønnsforhandlingene i staten, og det ble klart at forhandlingene for rundt 165.000 statsansatte går til mekling. 

Dette omfatter blant annet ansatte ved statlige universiteter og høgskoler. 

Fristen for å bli enige går ut 23. mai. Nå har de to hovedsammenslutningene LO Stat og Akademikerne sendt ut sine streikevarsler. De angir hvor mange ansatte som går ut i streik og hvilke virksomheter som blir berørt. 

4200 fra LO

LO Stat har varslet at 4240 LO-medlemmer vil omfattes av en streik om meklingen ikke fører fram.

Berørte virksomheter er blant annet  NTNU, OsloMet, Universitetet i Bergen, Universitetet i Oslo, UiT Norges arktiske universitet og Høgskulen på Vestlandet. Det angis ikke hvor mange fra hver virksomhet som eventuelt tas ut, dette kommer senere. 

Blant annet ligger fagforeningen Norsk tjenestemannsslagg under LO Stat. 

I tillegg vil blant annet en rekke departementer, deriblant Kunnskapsdepartementet, bli berørt.

Akademikerne: 3500 ansatte i staten 

Akademikerne Stat har ikke varslet at ansatte ved noen universiteter og høgskoler blir tatt ut i første omgang. De har varslet plassoppsigelse for rundt 3500 medlemmer i åtte departementer. Kunnskapsdepartementet er ikke blant disse.

Under Akademikerne ligger fagforeninger som Tekna og Juristforbundet. 

Unio Stat, som blant annet Forskerforbundet ligger under, varsler at de vil ta ut rundt 3500 i staten, men uten å spesifisere nærmere.

 Leder Jens B. Jahren i YS Stat skriver til Khrono at de har varslet uttak av rundt 2000 medlemmer fra departementer, etater og andre virksomheter.

Endringslogg 9. mai kl. 10.50: Oppdatert med informasjon om at Unio vil ta ut 3500 hvis det blir streik. 

Powered by Labrador CMS