Universitetet i agder

Vil flytte deler av undervisningen bort fra campusene

Rektor ved Universitetet i Agder, Sunniva Whittaker, ser frem til å flytte deler av undervisningen bort fra campusene og inn til byene.

UiA-rektor Sunniva Whittaker forteller til Khrono at universitetet lenge har hat planer om å gjøre både Kristiansand og Grimstad mer studentpregede.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Dette er noe vi jobber iherdig med, sier Sunniva Whittaker til Khrono.

UiA-rektoren forteller at universitetet lenge har hatt planer om å gjøre studentene mer synlige i bybildet, og at det har forelagt konkrete skisser sammen med både Grimstad og Kristiansand kommuner om å iverksette såkalte universitetsbyplaner.

— Koronapandemien vil på mange måter kickstarte disse planene, sier Whittaker.

Studentene vil tilbake

En undersøkelse som Universitetet i Agder har gjennomført, viser at studenten savner den fysiske undervisningen.

Som følge av kapasitetsutfordringer på de ulike campusene i forbindelse med smittevernsreglene, ønsker UiA nå å flytte deler av undervisningen bort fra campusene og til ulike lokasjoner i Grimstad og Kristiansand.

— Med enmetersregelen blir kapasiteten på campusene kraftig redusert. Men vi har et sterkt ønske om å kunne tilby studentene fysisk undervisning til høsten, og derfor ser vi nå på flere muligheter til å flytte undervisningen inn til byene, sier Whittaker, før hun understreker:

— Men det vil selvsagt også være behov for digital undervisning, bare så det er sagt.

Whittaker forteller at Grimstad og Kristiansand kommuner er positive til universitetets planer og ønsker, og dette er noe som også bekreftes av Grimstad-ordfører Beate Skretting (H).

— Jeg synes dette er veldig spennende. Dette er jo noe både kommunen og universitetet har sett på muligheten for lenge- Det er kjempeflott at det nå legges planer for høsten, sier Skretting til Agderposten.

— Må prøve å være edruelige

Sunniva Whittaker er klar på at det ennå ikke er signert noen avtaler med ulike alternativer for undervisningssteder i byene, men at saken jobbes kontinuerlig med.

— Vi er i forhandlinger med flere aktører, og ser på ulike bygg litt rundt omkring. Vi har jo allerede noen avtaler gående med noen, for eksempel det gamle teateret i Kristiansand og biblioteket i Grimstad, der vi har hatt lørdagsundervisning, forteller UiA-rektoren.

Når det gjelder de økonomiske kostnadene ved å flytte undervisning bort fra campusene, er Whittaker klar på at disse kan bli relativt store.

— Dette er uansett en kostnad som vi ønsker å ta fordi vi så gjerne vil ha studentene tilbake. Samtidig må vi prøve å være edruelige, og her vil en miks av fysisk og digital undervisning være sentralt, utdyper Whittaker overfor Khrono.

Kristiansand-ordfører Jan Oddvar Skisland (Ap) gler seg til å få flere studenter inn til byen.

— Vi ønsker at studentene skal sette sitt preg på byen, uttaler han i en artikkel på Universitetet i Agders hjemmeside.

Powered by Labrador CMS