Kortnytt

Vil ha status som urfolksinstitusjon

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sametingsrådet foreslår at Samisk høgskole skal få status som en urfolksinstitusjon. Det kommer frem i en pressemelding fra Sametinget.

Sametinget mener Samisk Høgskole bør bli en urfolksinstitusjon.

Sametinget skal behandle innspill til ny universitets- og høgskolelov i desember. Sametingsrådet foreslå nå at Sametinget skal få utvidet oppnevningsrett til styrene ved UiT - Norges arktiske universitet og Nord universitet. Som en del av sametingsrådets forslag blir Samisk høgskole definert som en urfolksinstitusjon.

– For sametingsrådet er det viktig å sikre Samisk høgskole rom til utvikling som en samisk institusjon. Derfor foreslår vi at Samisk høgskoles grenseoverskridende nedslagsfelt og deres utgangspunkt for utdanning og forskning blir synliggjort i lovverk. Vi vet at Samisk høgskole har ambisjoner om å bli et urfolksuniversitet. Å få lovfestet Samisk høgskole som en urfolksinstitusjon er et steg i den retningen, sier sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen (NSR) i pressemeldingen.

Sametingsrådet forslår også at Samisk høgskole skal få lovfestet ansvaret for å utvikle alle samiske språk som fagspråk.

(Hilde Kristin Strand / Khrono)

Powered by Labrador CMS