Kortnytt

30 prosent av studenter har fått økonomisk hjelp hjemmefra under korona­

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under koronapandemien har 30 prosent av norske studenter måttet ty til hjelp fra familien for å klare seg økonomisk. Like mange har måttet bruke av egne oppsparte midler for å komme seg gjennom pandemien.

Det kommer fram i en undersøkelse utført av Sentio på vegne av studentavisen Universitas og Norsk studentorganisasjon (NSO). Over 1000 norske studenter har svart på hvordan de har klart seg økonomisk under pandemien.

Leder av Norsk studentorganisasjon, Andreas Trohjell

Blant studentene som oppgir at de har mistet jobben på grunn av korona, har 41 prosent måttet bruke av egne oppsparte midler for å klare seg økonomisk under pandemien.

Blant de som ikke hadde jobb ved siden av studiene verken før eller etter korona, får hele 40 prosent hjelp av familien.

50.000 studenter tok imot ekstralånet som ble tilbudt fra Lånekassen i våres. Et vilkår for det var at man hadde mistet inntekt på grunn av koronasituasjonen.

— En ny krisepakke må innebære støtte til de som kan dokumentere tap av inntekt, sier leder av Norsk studentorganisasjon (NSO), Andreas Trohjell.

(Amanda Schei / Khrono)

Powered by Labrador CMS