studieavgift

90 prosent færre utenlandske studenter på NHHs master­program

Norges handelshøyskole (NHH) har 90 prosent færre utenlandske studenter på sitt masterprogram etter at regjeringen innførte studieavgift.

Immatrikulering av nye masterstudenter, NHH, Norges handelshøyskole, 2023. Nå må de fleste studenter utenfra Europa ut med 180 000 kroner.
Publisert Oppdatert

I fjor kom 40 studenter fra land utenfor EU, EØS og Sveits for å studere på masterprogrammet ved NHH. I dag har 4 studenter i denne gruppen betalte studieavgift.

Det skriver K7 Bullentin.

Stortinget vedtok tidligere i år, gjennom endringer i universitets- og høyskoleloven, å innføre den kontroversielle studieavgiften for studenter som ikke er borgere i EU, EØS eller Sveits.

180 000  i skolepenger

 — Som følge av lovendringen bruker vi nå ekstra ressurser på å gjøre oss attraktive for studenter fra EU, EØS og Sveits. Vi ønsker utenlandske studenter her, sier prorektor Stig Tenold til K7 Bulletin.

Samtidig sikres NHH en viss grad av internasjonalisering gjennom programmer som ikke rammes av innføringen av studieavgift, ifølge rektoren.

For en toårig master må denne gruppen (med noen unntak) fra og med høsten 2023 ut med 180 000 kroner i skolepenger for å ta master på NHH.

— Dramatisk

— Det er ganske dramatisk, sier Tenold.

Da Khrono gjorde en gjennomgang i slutten av juli viste det seg at reduksjonen i studenter som tilhører kategorien som må betale studieavgiften har vært på 78,3 prosent.

Statsråden for forskning og høyere utdanning, Sandra Borch, har varslet at det i forbindelse med statsbudsjettet for 2024 vil bli foreslått stipend til 200 studenter fra fattige land.

Powered by Labrador CMS