Debatt daniel hansen masvik

Alt er mulig med en samlet studentbevegelse

Vi skal ut av korona, inn på lesesalene og igjen drikke øl på studentpuben, skriver lederkandidat Daniel Hansen Masvik til sine medstudenter. Landsmøtet i Norsk studentorganisasjon - kalt vårens vakreste eventyr - er i gang.

Bildet er fra den gang man kunne ha fysisk landsmøte i Norsk studentorganisasjon. Daniel Hansen Masvik skulle gjerne møtt nye og gamle studentvenner et annet sted enn bare på en skjerm.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne teksten er et debatt­inn­legg. Inn­holdet i teksten uttrykker forfatterens egen mening.

I dag starter NSOs landsmøte. Vi skal diskutere organisering av UH-sektoren, ruspolitikk og forskningspolitikk. Vi skal stake ut hvor veien går videre og hvilke prioriteringer som er viktigst for oss i felleskap det kommende året. Jeg husker fortsatt mitt første landsmøte i 2018. Jeg var helt fersk i studentpolitikken, og sto nervøs og småklam i hendene, midt i den store folkemengden som møtte meg. Rundt meg klemte folk gamle kjente, hilste på nye ansikt og snakket høyt om «vårens vakreste eventyr».

NSOs store styrke er fellesskapet og mangfoldet. Den styrken har enda ikke nådd sitt fulle potensial. NSO må styrkes med medvirkning i hele organisasjonen. Det er enkelt å si at vi skal styrke medvirkningen. Alle vil det. Men hvordan? NSO er en paraplyorganisasjon bestående av 30 medlemslag, som representerer over 250.000 studenter. Medlemslagene varierer i størrelse fra et par hundre studenter til over 40.000. Noen har ett campus, andre har flere. Noen er samlet på ett studiested, andre er spredt utover flere byer og tettsteder. Noen har tillitsvalgte som kan jobbe for studentene på heltid, andre må balansere tillitsverv og studier.

Jeg vil skape en digital plattform hvor alle medlemslag og organer i organisasjonen kan dele erfaringer, utveksle ideer og samhandle med hverandre. En arena som møter medlemslagene på deres premisser, og som gir alle en tilhørighet og merverdi av å ta del i felleskapet. Vi trenger en plattform der vi kan møtes, uten å reise langt, eller kjøpe klimakvote. En arena der vi sammen kan sørge for at vår politikk får gjennomslag, både lokalt og nasjonalt.

Vi har et spesielt år foran oss. Vi skal ut av korona, inn på lesesalene og igjen drikke øl på studentpuben. Men vi skal også gjennom et stortingsvalg. Dagens arbeidsutvalg har lagt ned et godt arbeid i å påvirke de politiske partienes valgprogram, men det blir det kommende arbeidsutvalgets ansvar, sammen med hele studentbevegelsen, å sette studentpolitikk på dagsorden. Etter at valgurnene stenger 13.september og resultatet tikker inn utover natten, blir det tydelig hvem som ender i regjering. Og uavhengig av regjering, skal det frem mot nøkkeloverrekkelse rundt om på ministerkontorene utarbeides en ny regjeringsplattform. En regjeringsplattform som vil være retningsgivende for politikken de fire neste årene, og med det, hvilket handlingsrom vi har for gjennomslag. Her er det viktig at studentene blir hørt, og da har vi ikke råd til å begynne fra scratch 1.juli. Vi må ha en løpende start og en klar plan. Det har jeg.

Til tross for at årets landsmøte blir noe annerledes, er det viktigste uansett styrken i å møtes, og sammen stake ut de målene vi skal nå i fellesskap.

Daniel Hansen Masvik

Vårens vakreste eventyr starter i dag, og jeg skulle, i likhet med dere alle sammen, gjerne klemt gamle kjente og hilst på nye ansikt igjen. Men, til tross for at årets landsmøte blir noe annerledes, er det viktigste uansett styrken i å møtes, og sammen stake ut de målene vi skal nå i fellesskap. Ingen av oss får til dette alene, ikke jeg, ikke deg. Men, historien har vist oss at med en samlet studentbevegelse, er alt mulig.

Powered by Labrador CMS