Hanna Flood skal fortsatt lede Ansa. Foto: Thea Høyer

Hanna Flood gjenvalgt som leder av Ansa

Valg. Flood ser blant annet fram til å jobbe mer med det psykiske helsetilbudet for norske studenter i utlandet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Ansa

Ansa står for Association of Norwegian Students Abroad og er organisasjonen for norske studenter i utlandet.

Siden 1956 har Ansa arbeidet for å ivareta norske utenlandsstudenters interesser og informere om studiemuligheter i utlandet.

Ved hovedkontoret i Oslo arbeider 13 heltidsansatte fordelt på informasjonssenter, medlemsservice, sosialrådgivning, web, administrasjon, salg, politikk og media.

Ansa har i dag over 10 000 medlemmer og 500 tillitsvalgte fordelt på over 1 200 studiesteder i mer enn 90 land.

Kilde: Ansa

På Ansas generalforsamling helgen 26.-28. juni ble nåværende leder (president), Hanna Flood, gjenvalgt for en ny periode.

Ansa er organisasjonen for norske studenter i utlandet.

— Det er en stor ære å få lede denne organisasjonen videre det kommende året. Det første året mitt har jeg lært mye, og ikke minst har vi fått til mye. Likevel er det mye som er ugjort, og det skal jeg benytte det kommende året til å få fullført, sier Hanna Flood i en pressemelding.

I januar fikk Ansa gjennomslag for midler til et psykisk helse-tilbud for utenlandsstudenter. I pressemeldingen skriver Ansa at de gjennom 2019 har sett at behovet for denne tjenesten er enda en større enn fryktet, og Flood ser derfor et stort behov for videre arbeid med disse tjenestene.

— Utenlandsstudenter er på lik linje med studenter i Norge avhengige av et godt sikkerhetsnett, også når det kommer til psykisk helse. Dette tilbudet må samtidig være stabilt, og vi må derfor jobbe for at dette kommer som en naturlig del av tildelingen til studentsamskipnaden Ansa, sier Flood.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS