Oddgeir Osland, var såvidt i gang med sin tredje periode som senterleder på Senter for profesjonsstudier på OsloMet. I dag er han ansatt som dekan på fakultet for samfunnsvitenskap på OsloMet. Foto: Ketil Blom Haugstulen

To dekaner ansatt på OsloMet

Ledelse. Styret ved OsloMet ansatte torsdag to dekaner i fire år fra 1. februar 2020.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Søkerliste dekan ved Fakultet for helsevitenskap, OsloMet

 • Gro Jamtvedt (62) dekan, Oslo
 • Hussain Akhtar (64) professor, Oslo
 • Hilde Færevik (53) Senior Research Scientist, Trondheim
 • Inga Britt Kellevold Haugen (58) Seksjonsleder Service, Oslo
 • Ole Petter Holen (55) Administrerende direktør, Haslum
 • Konfidensiell, kvinne
 • Liv Ødbehr (55), instituttleder, Hamar

Gro Jamtvedt (62) får fornyet sitt åremål som dekan ved Fakultet for helsevitenskap ved OsloMet fra 1. februar. Samtidig overtar Oddgeir Osland som dekan ved Fakultet for samfunnsvitenskap.

Begge får dermed plass i ledergruppen til rektor Curt Rice. Tidligere i år ble Carl Christian Thodesen ansatt som dekan ved Fakultet for teknologi, kunst og design fra 1. august. Den fjerde dekanstillingen ved OsloMet er det Sarah Paulsson som har. Hun ble ansatt fra 1. august 2018 ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier.

Jeg trives godt i jobben som jeg har hatt i fire år. Det har tatt tid å bli kjent i rollen og med institusjonen, og jeg vil gjerne fortsette en ny periode.

Gro Jamtvedt

Jamtvedt ville gjerne fortsette

Gro Jamtvedt var en av sju søkere til stillingen som dekan ved Fakultet for helsevitenskap.

Hun begynte som dekan 1. februar 2016, og kom da fra en stilling som avdelingsdirektør ved Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten. Hun er utdannet fysioterapeut, og hadde ulike stillinger innen forskning, undervisning og ledelse i helsesektoren før hun kom til OsloMet.

— Jeg trives godt i jobben som jeg har hatt i fire år. Det har tatt tid å bli kjent i rollen og med institusjonen, og jeg vil gjerne fortsette en ny periode, sa Jamtvedt da søkerlisten ble kjent.

Ny dekan på samfunnsvitenskap

Oddgeir Osland overtar som dekan ved Fakultet for samfunnsvitenskap etter Ann-Helén Bay.

Les også: Medieprofessor vil bli dekan på OsloMet

Da søkerlisten ble offentlig i slutten av august, sto ikke dagens dekan Ann-Helén Bays navn der. Hun forklarte senere i et intervju med Khrono at hun heller ønsker å jobbe faglig. Bay har i kontrakten sin at hun kan få en professorstilling ved OsloMet når åremålet utløper.

Fakta

Disse søkte dekan Fakultet for samfunnsvitenskap, OsloMet

 • Målfrid Irene Hagen (64), professor i kunst og håndverk
 • Pavlina Ivanova (49)
 • Kristin Skare Orgeret (51), professor OsloMet
 • Oddgeir Osland (59), leder for Senter for profesjonsstudier, OsloMet

I tillegg har gjenganger på landets søkerlister til toppstillinger, Thorbjørn Gaarder søkt, samt to kvinnelige søkere som er unntatt offentlighet.

Les også: Bay søker ikke fire nye år i ledelsen påOsloMet

Ny dekan på Fakultet for samfunnsvitenskap

Oddgeir Osland tok i august fatt på sin tredje periode som leder for Senter for profesjonsstudier (SPS) ved OsloMet, en stilling han har hatt siden 2011.

— Jeg gleder meg til å begynne arbeidet ved Fakultet for samfunnsvitenskap, og sammen med den gode administrasjonen og de sterke fagmiljøene både ta videre initiativene som allerede er satt i gang, og utvikle nye spennende satsingsområder, sier Oddgeir Osland, i en melding på oslomet.no.

— Med sin erfaring som SPS-leder har Oddgeir Osland god kjennskap til OsloMet og en dyp forståelse for profesjonsutdanningene våre, og som sosiolog vil han ha nødvendig legitimitet som dekan ved fakultet for samfunnsvitenskap. Jeg er trygg på at han vil bygge videre på det gode arbeidet som sittende dekan, Ann-Helén Bay, har gjort, sier rektor Curt Rice, i samme nyhetsmelding fra universitetet.

Osland trekker også fram oppfølging av Kunnskapsdepartementets og universitetsstyrets forventninger om sosialfagutdanningene som prioritert satsningsområde for OsloMet, som en av de første sakene han vil ta tak i.

— Det har vært en givende tid med gode og dyktige kolleger i SPS, og jeg er glad for at jeg også i ny stilling vil ha mulighet for samarbeid med dem fremover.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS