Universitetet i Oslo

Åpner for utveksling til våren

Studenter ved Universitetet i Oslo kan reise på utveksling til andre europeiske universiteter.

Rektor ved Universitetet i Oslo, Svein Stølen, kom torsdag med en gladnyhet til alle studenter som håper å reise på utveksling til våren.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En gladnyhet til alle eventyrlystne studenter.

Universitetet i Oslo (UiO) opplyser i en pressemelding at «de vil legge til rette for utvekslingsopphold i Europa våren 2021». Fremdeles vil utvekslingsopphold utenfor Europa ikke være mulig på grunn av «usikkerheten som korona-situasjonen medfører». Russland er også ekskludert fra listen over godkjente reisemål.

— Vi er glade for at vi igjen kan tilby studentene våre utvekslingsopphold. Vi er et internasjonalt orientert universitet, og ønsker at studentene våre skal få erfare verdien av å krysse nasjonale, språklige og kulturelle grenser, sier rektor Svein Stølen i pressemeldingen.

Søknadsfrist 15. september

Det skjer etter at UiO avlyste all inn- og utveksling for høstsemesteret 2020.

Studenter som ønsker å reise på utveksling til våren må søke innen 15. september. Dersom du har søkt utveksling til et studiested utenfor Europa kan dette endres til et europeisk universitet innen samme dato.

«De som får tilbud om utveksling i Europa vil motta informasjon om videre prosedyrer fra UiO og direkte fra vertsuniversitetet, og må forholde seg til disse.»

Glad studentleder

UiO grunngir begrunnelse for å utelukke utveksling utenfor Europa med usikre innreisebestemmelser og en vanskelige retur til Norge dersom det blir nødvendig. Dessuten har flere av UiOs partneruniversiteter avlyst utveksling for vårsemesteret, da de er usikre på hvilket undervisningstilbud de kan gi.

— Vi er glade for at UiO ønsker å gi studentene forutsigbarhet og et faglig tilbud av høy kvalitet når de reiser på utveksling. Det er vanskelig å garantere nå, særlig når det gjelder opphold utenfor Europa. Vi har derfor full forståelse for at UiO legger til rette for utveksling i Europa våren 2021, sier leder for Studentparlamentet, Runa K. Fiske, i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS