Johann Roppen er rektor og styreleder ved Høgskulen i Volda. Foto: Tor Farstad

Volda: Medie-dekanen fortsetter

Arbeidsmiljø. Styret ved Høgskulen i Volda var mandag kalt inn til hastemøte. Arbeidsmiljø på Avdeling for mediefag stod på dagsorden. Det avtroppende styret sier det skal jobbes videre med problemene rundt arbeidsmiljøet på Avdeling for mediefag og mistilliten mot dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(Saken er oppdatert 30.07.19 kl. 17.35 og 29.07.19 kl. 16.57 etter styremøtet er ferdig og det er sendt ut pressemelding fra Høgskulen i Volda.)

— Høgskulestyret ga rektor og direktør nødvendige fullmakter til å arbeide videre med saken, heter det i en pressemelding som ble sendt ut fra Høgskulen i Volda mandag ettermiddag.

Da hadde høgskolestyret sittet i møte store deler av dagen. I følge Dagens Næringsliv stod sakene «Arbeidsmiljøprosess Avdeling for mediefag» og «Utlysing av åremål som dekan ved Avdeling for mediefag.» på dagsorden.

Ingen beslutninger

Høgskulestyret ga rektor og direktør nødvendige fullmakter til å arbeide videre med saken.

Avtroppende høgskolestyre i Volda

I helgen ble styret ved Høgskulen i Volda ha fått innkalling til ekstraordinært styremøte. Møtet startet klokken 10 mandag.

Det var Møre-Nytt som først omtalte møtet, som kommer etter rapporter om dårlig arbeidsmiljø og personkonflikter ved Avdeling for mediefag.

Khrono kjenner til at flere ventet at dekanen på Avdeling for mediefag, Audhild Gregoriusdotter Rotevatn kom til å trekke seg etter dagens styremøte. Det skjedde altså ikke.

Høgskulestyret ga rektor og direktør nødvendige fullmakter til å arbeide videre med saken.

I pressemeldingen heter det at «det noverande høgskulestyret si funksjonstid går ut 31. juli 2019 og frå 1. august 2019 er det eit nytt styre for høgskulen. Det sittande høgskulestyret fekk på møtet orientering om korleis leiing og administrasjon har arbeidd vidare med arbeidsmiljøet sidan førre styremøte. Det har vore ei rekkje møte med tillitsvalde, tilsette og avdelingsleiinga for å finne gode løysingar og nødvendige tiltak for å betre arbeidsmiljøet».

Styrets har ikke fattet noen beslutninger.

Arbeidsmiljøproblemer

Khrono har tidligere skrevet om arbeidsmiljøproblemer ved Avdeling for mediefag.

De ansatte ved Avdeling for mediefag er mindre fornøyde med arbeidsmiljøet enn ansatte ved resten av høgskolen. Særlig er de mediefag-ansatte mindre fornøyde med ledelsen ved høgskolen, både sin egen ledelse og overordnet ledelse.

Nå sier Erling Sivertsen, ansatt ved avdelingen og hovedtillitsvalgt for Forskerforbundet samme sted, at de ansatte ikke har tillit til Rotevatn.

— Vi har lenge signalisert at vi ønsker at noen tar tak i arbeidsmiljøet og får det til å fungere bedre enn hva det har gjort de siste årene, sier han til Dagens Næringsliv.

Sivertsen sier til Medier24 at de ansatte ønsker en ny dekan, og bekrefter at de ansatte ved avdelingen ikke har tillit til sittende dekan.

Rotevatn ble dekan i 2016.

Ny undersøkelse

Det var i en såkalt ARK-undersøkelse misnøyen kom fra. Derfor bestemte ledelsen ved høgskolen seg for å sette i gang en ny undersøkelse, gjennomført av Stamina. Dette var Forskerforbundet kritisk til. Erling Sivertsen er tillitsvalgt for Forskerforbundet ved Avdeling for mediefag. I vår sa han til Khrono at det ikke trengs flere undersøkelser, men at avvikene må taes tak i nå.

Nå sier Sivertsen til Møre-Nytt at de ansatte ikke har fått informasjon om det ekstraordinære styremøtet.

— Men vi er spente på hva som kommer ut av styremøtet. Vi vil gjerne ha et godt arbeidsmiljø, men vi har lenge vært bekymret for arbeidsmiljøet. Vi trenger ro for å utvikle avdelingen videre.

Ikke tilgjengelig

Khrono sendte tirsdag epost til både rektor Johann Roppen og dekan Audhild Gregoriusdotter Rotevatn med spørsmål knyttet til gårsdagens styremøte. Ingen av dem har besvart eposten.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS