KÅRING

BI klatrer mens NHH står på stedet hvil i europeisk kåring

Financial Times årlige kåring av Europas beste handelshøgskoler er publisert for tjuende år på rad. 

I år har BI klatret på kåring over Europas beste handelshøgskoler.
I år har BI klatret på kåring over Europas beste handelshøgskoler.
Publisert Oppdatert

Financial Times kårer hvert åres Europas beste handelshøgskole. Resultatet fra disse er basert på en rekke kåringer i løpet av året, blant annet EMBA-masterprogrammer slik Khrono skrev om i oktober. Det er også fire andre kåringer. 

Fakta

European Business Schools Ranking

  • 20. år på rad at Financial Times arrangerer kåringen.
  • Baseres på en totalscore fra fem kåringer, der institusjonene må ha minst 25 av 100 poeng fra de fem for å kvalifisere til kåringen. Dermed må skolene ha minst et masterprogram eller to "executive"-kurs for å komme på listen. 
    • Vurderer skolens kvalitet og bredde på programmene. Kvalitet blir vektlagt. 
    • Kåringene MBA Executive MBA og Masters in Management er vektet 25 prosent hver, mens Executive Open Programs og Executive Custom-programmer vektes 12, 5 prosent hver.
    • Kilde: Financial Times

Alle delrangeringene beregnes ut fra en rekke forskjellige indikatorer med lønn og lønnsvekst hos tidligere studenter som de viktigste kriteriene, i tillegg til blant annet karriereutvikling, antall ansatte med doktorgrad, kvinneandel i styre og fagstab, samt grad av internasjonalisering i organisasjonen og blant studentene.

I år har BI kommet på 39. plass og Norges Handelshøyskole (NHH) på 45. plass. BI klatrer ni plasser fra fjoråret, mens NHH står på stedet hvil. 

Av de nordiske landene er det kun Sverige som er lenger opp på listen, med Stockholm School of Business på 23.plass. Dermed tar de to norske institusjonene henholdsvis sølv og bronse i Norden-sammenheng. 

Sverige har tre institusjoner på listen, mens Danmark kun skilter med én, Copenhagen Business School, som havner på 47.plass.

Finland er på 50. plass med Aalto University, mens nummer to og tre fra Sverige er på 70. plass og 83. plass. 

— Viktig for oss

— Denne rangeringen viser at BI-studenter kan være sikre på at de får en av de beste handelshøyskole-utdannelsene i Europa. Rangeringen er viktig for oss for å tiltrekke oss de dyktigste studentene og de beste forskerne og foreleserne, og gir oss motivasjon til å kontinuerlig utvikle utdanningsprogrammene våre og heve konkurranseevnen vår i et internasjonalt utdanningsmarked i stor endring, sier Karen Spens, rektor ved Handelshøyskolen BI i en pressemelding.

Prorektor for utdanning ved Norges Handelshøyskole, Stig Tenold, konstaterer at de ligger i toppsjiktet:

— Samlerangeringen bekrefter at NHH er blant Europas beste handelshøyskoler. Som alltid har vi ambisjoner om å klatre, og vi skal fortsette å jobbe aktivt for å styrke vår posisjon ytterligere, sier han.

Én institusjon klatret 24 plasser

For femte år på rad er det en fransk institusjon som topper lista: Hec Paris. Den ble grunnlagt i 1881, og har avdeling både i Paris i Frankrike og i Doha, Qatars hovedstad. Ifølge Financial Times er institusjonen på topp delvis på grunn av høye alumni-lønninger og at den ligger helt på topp i kåringen «Masters in Management».

Bologna Business School har klatret hele 24 plasser fra i fjor. I år er skolen på 66. plass i år, mot 90. plass i fjor. 

Endringslogg 4. desember kl. 12.01: Oppdatert med kommentar fra Norges Handelshøyskole.

Powered by Labrador CMS