Studentorganisasjonene SAIH og NSO er fornøyde med å ha fått gjennomslag hos Utviklingsminister Dag Inge Ulstein. Foto: SAIH

Utviklingsministeren sier ja til «Lånekassa for utvikling»

Prosjekt. Studentene fikk gjennomslag for kampanjen sin. Norsk bistand vil heretter tilby ekspertisen til den norske Lånekassen for å sikre rettferdig tilgang til høyere utdanning internasjonalt.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) og Norsk studentorganisasjon (NSO) lanserte i mars kampanjen «The perfect couple: Lånekassa for utvikling».

Jeg er sikker på at Norge har bygget opp kunnskap og erfaring som det vil være stor etterspørsel etter.

Dag Inge Ulstein

Målet var å fremme faglig samarbeid mellom Utviklingsminister, Dag Inge Ulstein (KrF) og Lånekassen, for å bidra til økt tilgang til høyere utdanning internasjonalt.

Kampanjen ble lansert sammen med rapporten «An Excluding Consensus». Ifølge rapporten trenger flere lav- og mellominntektsland tilstrekkelige og rettferdige støtteordninger som sikrer reell tilgang til høyere utdanning for mindre privilegerte grupper.

Glimrende idé

5. september sa utviklingsminister Dag Inge Ulstein ja til prosjektet.

— Lånekasse for utvikling er en glimrende idé. Jeg er sikker på at Norge har bygget opp kunnskap og erfaring som det vil være stor etterspørsel etter. Jeg har derfor satt i gang et arbeid med sikte på å etablere faglig samarbeid om studiefinansiering. Det får vi til, sier Ulstein i en pressemelding.

Gjennom Lånekassen for utvikling ønsker man at Norge skal tilby faglig hjelp og råd til land som ønsker å bygge opp et bedre studentfinansieringssystem.

Norge har særskilt kompetanse eller etterspurt erfaring på akkurat dette og et sterkt fagmiljø på studiefinansiering – ikke minst knyttet til Lånekassen, skriver SAIH i pressemeldingen.

Vil gjøre høyere utdanning tilgjengelig for alle

Leder i SAIH, Sunniva Folgen Høiskar og leder i NSO, Marte Øien berømmer ministeren for å omfavne en mer helhetlig satsning på utdanningsløpet:

— Høyere utdanning er et viktig verktøy for å bekjempe ulikhet globalt. Med dette initiativet kan vi gjøre høyere utdanning tilgjengelig for flere, uavhengig av sosioøkonomisk bakgrunn. Behovet for bedre studiefinansiering er stort, og det er fint at Norge kan bidra, sier Leder i SAIH, Sunniva Folgen Høiskar.

— Dette er en fantastisk nyhet fra regjeringen som SAIH og den norske studentstemmen har klart å få gjennomslag for. Vi er stolte over at Norge skal være i front for bærekraftsmålene slik at flere enn bare norske studenter skal kunne ha en lånekasse, sier Marte Øien, leder for NSO.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS