søkerlister

Disse vil bli ­ledere for NTNUs nye historiske institutter

Totalt seks navn står på søkerlistene til de to stillingene.

Professor Øyvind Thomassen er blant de som ønsker jobben som instituttleder ved NTNU. Her på kontoret sitt i de nye lokalene til Institutt for moderne samfunnshistorie.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden det gamle Institutt for historiske studier ved NTNU ble delt i to nye institutter, har de to instituttene hatt konstituerte ledere.

Nå skal universitetet ha inn to nye instituttledere for Institutt for historiske og klassiske studier (IHK) og Institutt for moderne samfunnshistorie (IMS).

Seks personer, hvorav tre er interne søkere, har søkt på de to stillingene, skriver Universitetsavisa, som først omtalte saken.

De to som i dag er konstituert i stillingene, professor Erik Opsahl ved IHK og professor Hans Otto Frøland (IMS), har ikke søkt på stillingene.

Dette er søkerne

Bare to har søkt om jobben som instituttleder for Institutt for historiske og klassiske studier (IHK):

  • Jan Frode Hatlen (42), er førsteamanuensis ved IHK i dag. Han er blant annet leder for forvaltningsutvalget for de 5-årige lektorutdanningene ved NTNU og ble merritert underviser i desember 2017.
  • David Brégaint (47), er også førsteamanunesis ved IHK i dag. Han forsker blant annet på middelalderen.

Tre menn og ei kvinne har søkt på jobben som leder for Institutt for moderne samfunnshistorie (IMS):

  • Marianne Neerland Soleim (50), er førsteamanuensis i historie ved UiT Norges arktiske universitet. Hun har tidligere vært leder for Barentsinstituttet, som er del av UiT.
  • Karl Erik Haug (52), er professor ved Luftkrigsskolen. Høsten 2019 søkte han også på stillingen som prorektor for utdanning ved Nord universitet.
  • Øyvind Thomassen (57), er professor ved IMS i dag. Thomassen var verneombud ved det gamle Institutt for historiske studier og var den eneste ansatte som fikk skriftlig advarsel etter de mangeårige konfliktene som førte til oppløsningen av instituttet.
  • Lars Fredrik Øksendal, (48) er prosjektleder og forsker, og har tidligere blant annet vært forsker ved Norges Bank.
Powered by Labrador CMS