Måtte flykte fra Syria i 2013: — Studentutvalgets kontor ble brukt som torturrom 13. desember 2024 - 12:45
Ubegrunnede påstander om at det finnes A-lag og B-lag av masterstudenter All forskningserfaring bør verdsettes, skriver UiA-rektor Sunniva Whittaker. Hun reagerer på utspillet fra Svein Stølen og Bjørn Stensaker ved UiO i den pågående debatten om plagiering.
Den faglige vurderingen er det viktigste Det juridiske rammeverket rundt fusk trenger en tydeliggjøring, men de faglige vurderingene kan ikke erstattes av rettssystemet.
Merittert undervisning: En ordning i stadig utvikling Fungerer meritteringsordningen for undervisere ved Universitetet i Oslo og nasjonalt? Viserektor Bjørn Stensaker svarer studiedekanene Gunn Enli og Trine Waaktaar.
Budsjett-bekymring i sektoren: — Vi trenger SFU-ordningen Sentrene for fremragende utdanning (SFU) er viktige i arbeidet med å bedre kvaliteten i høyere utdanning, og hjelper med å tette prestisjegapet mellom forskning og utdanning i akademia, skriver fem prorektorer.
Vurderer strengere ChatGPT-regler for innleveringer og eksamen Universitetet i Bergen vurderer å kreve at studenter opplyser om ChatGPT-bruk, selv om de ikke bruker teksten direkte i besvarelsen. Se ChatGPT-reglene ved de største universitetene og høgskolene.
Her utsetter 4 av 10 masteren 42 prosent av masterstudentene ved Universitetet i Oslo er forsinket i studieløpet med ett eller flere år.
Nesten 2 av 3 studenter kommer ingen vei ved å klage på eksamenskarakter Statistikk fra fire universiteter viser at de aller fleste som klager på eksamenskarakteren, beholder den opprinnelige karakteren.
Stor nedgang i studenter utenfor EU og EØS Færre internasjonale studenter takker ja til studietilbud sammenliknet med i fjor. Noen masterprogram berger seg ved å rekruttere søkere fra Skandinavia og EU.
Vurderer å forlenge eksamensperioden som følge av ChatGPT Universitetet i Oslo (UiO) ønsker å arrangere flere skoleeksamener som følge av samtaleroboten ChatGPT. Utfordringen er å finne nok kapasitet.
Akademia skårer dårligere på tilknytning til arbeidsliv Norske universiteter og høgskoler blir stadig dårligere på tilknytning til arbeidslivet, ifølge studentene. — Jo mer vi har jobbet med dette, desto dårligere har vi skåret, sier Trine Waaktaar ved UiO.
Faglærer om samtalerobot: — Dette er som doping Det vi ser nå er bare starten, tror idrettssosiolog Arve Hjelseth. Han vurderer å kutte ut hjemmeeksamen for studentene sine.
Total forvirring om hva som skjer med skolepenger Ledere i universitets- og høgskolesektoren kaller situasjonen for uklar og beklagelig. Universitetet i Oslo vurderer å droppe høstens opptak.
Advokat: — Studenter blir veldig hardt straffet for små bagatellfeil Halfdan Mellbye mener studenter straffes for hardt for juks. — Utestengelse kan være katastrofalt og ødelegge hele utdanningsløpet.
Reagerer på tungrodd juksebyråkrati. — Absurd ressursbruk — Det er ingen som tjener på den måten vi gjør det på i dag, sier førsteamanuensis Margrethe Stang.
Det fysisk læringsmiljøet kan ikke nedprioriteres Fysiske læringstilbud på campus koster mer enn de digitale, men vi har ikke råd til å spare, skriver Svein Stølen og Bjørn Stensaker.
Mener «analog-akademia» er sinker på nettstudier NKI-fagskolen har lagt ned alle fysiske studier i tre storbyer. — Akademia henger etter. Grunnholdningen om at fysisk undervisning er det eneste saliggjørende, er trist, sier toppsjefen.
Vi trenger mer internasjonalt samarbeid, ikke mindre Universitet i Oslo mener at forslaget om studieavgifter for studenter fra land utenfor EØS/Sveits ikke bør innføres, skriver viserektor for utdanning Bjørn Stensaker og rektor Svein Stølen.
— Akademia er altfor komplekst til å kunne styres av politikere — Det er bortimot umulig å si i dag hvordan valgresultatet vil påvirke den svenske universitets- og høgskolesektoren i årene som kommer, mener professor Agnes Wold.
Digitalisering av utdanning – før, under og etter pandemien Digitalisering kommer til å bli stadig viktigere når studieprogrammer skal utvikles, og universitetet må jobbe målrettet på mange områder, mener Bjørn Stensaker og Crina Damşa ved Universitetet i Oslo.
Universitetene snur ryggen til digital undervisning Førsteamanuensis Oddveig Storstad droppet all digital undervisning etter pandemien og mener det gjør undervisningen bedre. Pedagogikk-nettverk frykter at akademia går for raskt tilbake til slik det var før.
Universiteter i krigs- og konfliktsoner – behov for mer kunnskap og langsiktig samarbeid Vi er «forpliktet» til å engasjere oss for kollegaer og studenter i land hvor utdanning- og forskning har langt vanskelige vilkår enn her hjemme, skriver rektor Svein Stølen og viserektor Bjørn Stensaker.
Flere faller betydelig. Søkertallene er tilbake til normalen UiT Norges arktiske universitet har tilbakegang i søkertall godt over landsgjennomsnittet, mens noen andre institusjoner har mindre reduksjon.
Mulig med tilleggspoeng i opptak for kullet i 2023 Å gi 2023-kullet fra videregående skole en karakter-kompensasjon, fordi de må konkurrere om høyere utdanning med «pandemikullene» som slapp eksamen, er fullt mulig, sier forsker.
Universiteta brukar hundrevis av arbeidstimar på «ubrukelege» rangeringar Universitet og høgskular må sjølve skaffe data for å delta i internasjonale rangeringar. Universitetet i Oslo held timebruken hemmeleg.
Professor: — Jeg vil absolutt bort fra den hybride undervisningen Flere var samlet for å diskutere post-korona undervisning ved Universitetet i Oslo tirsdag.
Vi heier på læringsassistenter Vi tenker at vi selv kan jobbe mer systematisk og aktivt for å utvikle ordningene med læringsassistenter ved hele Universitetet i Oslo
Nasjonal styringsiver er en utfordring for kunnskapssektoren Et målrettet arbeid med å forenkle styringen og kontrollen av kunnskapssektoren kan bygge på tilliten som allerede ligger til grunn.
Merittering bra for karrieren. Mindre viktig for utdanningskvalitet — Det skal vi ta på ramme alvor, sier UiT-rektor Anne Husebekk om evalueringen av meritteringsordningen deres.
UiO åpner for mer sosiale treff og mindre fokus på fag i fadderuka til høsten — Jeg unner studentene det å kunne bli bedre kjent med hverandre mens de skal få lov til å nyte alkohol av og til, sier Bjørn Stensaker.
«Ryktebørsen» styrer rangering, mener professor — Når et universitet klatrer radikalt, blir jeg alltid mistenksom, sier professor Bjørn Stensaker. Han mener norske institusjoner stiller med handikap i internasjonale rangeringer.
Jevnt over mindre stryk under koronapandemien Denne koronavåren har færre studenter strøket ved sju av universitetene og høgskolene Khrono har vært i kontakt med. Hvordan kan det ha seg?
Flere vil ha «pengepremier» på utviklingsavtalene NTNU har vært alene om å ønske nye utviklingsavtaler knyttet til finansiering velkommen. Nå følger andre universiteter og høgskoler etter.
Nå trenger vi en krisepakke for undervisningen til høsten Mens skolene i Norge ser for seg vanlige skoledager etter sommeren, er situasjonen i høyere utdanning usikker. Innleggsforfatterne etterlyser en krisepakke for undervisningen, i tillegg til fem andre tiltak.
NSO illustrerer dessverre den reguleringsiver man i økende grad har sett på utdanningsfeltet Når Norsk studentorganisasjon vil ha enda mer lovfesting er det slett ikke sikkert at de i praksis ender opp med det resultatet de ønsker seg.
Aune-utvalgets mange detaljrike lovforslag virker meningsløse Universitets- og høyskolelov. Aune-utvalget foreslår at lærestedene står «fritt» til å organisere seg selv, men de pålegges likevel bestemte former for organisering av utvalget, skriver Bjørn Stensaker.
Professor: Å gi studenter studieplass i 20 år framover kan være en god ide Livslang læring. I Singapore får studenter studieplass i 20 år framover. Professor Bjørn Stensaker, mener dette er et godt og realistisk tiltak for livslang læring - også i Norge. Flere synes ideen er interessant.
Nyeste artikler
Om teknologi, læring og gammeldagse metoder
Måtte flykte fra Syria i 2013: — Studentutvalgets kontor ble brukt som torturrom
Ikke aktuelt med oppsigelser på NTNUs lærerutdanning likevel
To nye dekaner ansatt
Cecilia ble alvorlig syk med denguefeber — livet stod i fare
Mest lest
«Prosessane er lukka, og ein får ei katastrofekjensle»
Fem personer har sluttet på kort tid i prestisjeprosjekt
Stipendiat tapte rettssak, må betale 250.000 kroner
Ekstrem vekst i publisering: — Pervers forretningsmodell
Ber om at Eirik Hovden blir kallet til en stilling