koronavaksine

FHI anbefaler å gi utenlandsstudenter andre dose før utreise

Norske studenter som studerer, skal studere eller skal på utveksling i utlandet bør tilbys begge doser før de reiser fra Norge, skriver FHI i et informasjonsbrev til norske kommuner.

Stadig flere får vaksine, og i løpet av juni vil svært mange nordmenn ha fått første dose, sa helseminister Bent Høie på pressekonferansen fredag.
Publisert

I et informasjonsbrev til kommunene for vaksineringen i sommer fremhever FHI at utenlandsstudenter bør få andre dose av vaksinen før de reiser.

– Norske studenter som studerer, skal studere eller skal på utveksling i utlandet bør tilbys begge doser før de reiser fra Norge, skriver FHI i informasjonsbrevet.

Vold: Ikke bestemt

Under fredagens pressekonferanse svarte avdelingsdirektør Line Vold i FHI på spørsmål om dette. NTB viste da til at det hadde gått rykter om at utenlandsstudenter skulle prioriteres.

— Det er ikke landet noe. Men man har vedtatt å gjøre om på vaksinerekkefølgen, slik at de yngste gruppene vil få tilbud tidligere, sa Vold.

Ansa: Trygghet

Studentorganisasjonen Ansa har etterlyst at disse bør prioriteres. Selv om det ikke gis noen garantier er president Morgan Alangeh i Ansa storfornøyd.

– Denne beskjeden vil gi trygghet for studentene som fram til nå ikke har visst om de ville rekke både vaksinering og studiestart, så vi håper at kommunene følger oppfordringen, sier Alangeh.

– Norske studenter i utlandet har studiestart på ulike tidspunkt, noen så tidlig som juli. Så det er viktig at de som skal reise tidlig til utlandet ikke må velge mellom studiestart og fullvaksinering, sier han.

Ifølge Ansa har Stavanger kommune allerede bedt studenter som skal studere i utlandet neste semester om å melde seg.

– Vi ønsker å gi skryt til Stavanger kommune for å være tidlig ute, og gi god informasjon. Nå håper vi i Ansa at alle andre kommuner i Norge vil følge deres eksempel. Også ber vi de utenlandsstudentene i aktuelle kommuner ta kontakt med sin kommune for vaksinasjon, sier Alangeh.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS